Σοκαριστικές φωτογραφίες δείχνουν φροντιστές να μαχαιρώνουν ελέφαντες μπροστά σε τουρίστες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι φροντιστές ζώων σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ινδονησία καταγράφηκαν να κακοποιούν τα ζώα και να τα μαχαιρώνουν με αιχμηρά αντικείμενα για να τα αναγκάσουν να κάνουν διάφορα κόλπα για τους τουρίστες.

Στις φωτογραφίες φαίνεται να τραβάνε τις ουρές των ελεφάντων και να τους χτυπούν στις προβοσκίδες τους κρατώντας στις γροθιές τους αιχμηρά αντικείμενα.

Αυτό συνέβησαν στον ζωολογικό κήπο Ταμάν στην Ινδονησία την στιγμή που οι τουρίστες χειροκροτούσαν από μακριά.

Ένας φροντιστής τραβάει την ουρά ενός ελέφαντα.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον φιλανθρωπικό οργανισμό Born Free και τον δημοσιογράφο Άαρον Γκεκόσκι ο οποίος ισχυρίζεται ότι τα τραύματα στις προβοσκίδες των ελεφάντων προκλήθηκαν από τα αιχμηρά αντικείμενα με τα οποία τους χτυπούν οι χειριστές για να τους ελέγχουν.

“Κάθε μέρα οι ελέφαντες παίρνουν μέρος σε σόου που περιλαμβάνουν περίεργες αναπαραστάσεις ανθρώπων και ελεφάντων”, ανέφερε ο φωτογράφος.

“Μετά το σόου ήμουν εκεί και οι ελέφαντες άρχισαν να γίνονται ανήσυχοι. Τότε, ένας φροντιστής τράβηξε την ουρά ενός ελέφαντα και τον χτύπησε στην προβοσκίδα του για να τον ελέγξει”, πρόσθεσε.

“Με μια πιο προσεχτική ματιά φάνηκε ο χειριστής να κρατάει ένα αιχμηρό αντικείμενο στο χέρι του το οποίο προκάλεσε τα τραύματα στην προβοσκίδα του ελέφαντα.”

Σε άλλες φωτογραφίες φαίνονται οι τουρίστες να ταΐζουν και να χαϊδεύουν τους ελέφαντες.

“Κάποια στιγμή μας είδαν οι άντρες ασφαλείας του ζωολογικού κήπου και μας είπαν να κρύψουμε τις κάμερές μας”, ανέφερε ο φωτογράφος.

“Οι ελέφαντες είναι πολύ αγαπητά, έξυπνα και αισθαντικά ζώα που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε παραστάσεις και πόσο μάλλον να ελέγχονται με τόσο βίαια μέσα”, πρόσθεσε.

Από την άλλη ο ζωολογικός κήπος Ταμάν ισχυρίζεται ότι είναι “πρωτοπόρος ηγέτης στα πάρκα διατήρησης και αναψυχής.”

[dailymail]