Διασώθηκαν όλα τα ζώα από τον ζωολογικό κήπο «κολαστήριο» στην Αλβανία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι Αλβανικές Αρχές έσωσαν τα υποσιτισμένα ζώα που ζούσαν στον ζωολογικό κήπο από την κόλαση όπως είχαμε μεταδώσει χτες.

Οι σοκαριστικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο Πάρκο Σαφάρι στην πόλη Φιέρι της Αλβανίας έδειχναν ένα σοβαρά υποσιτισμένο λιοντάρι να ζει σε άθλιες συνθήκες και να έχει ένα τραυματισμένο μάτι χωρίς καμία θεραπεία.

Μέσα στο ζωολογικό κήπο ζούσαν και άλλα ζώα κλειδωμένα σε κλουβιά, όπως ένας λύκος και μια ζέβρα.

Σήμερα ο υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας, Μπλέντι Κλόσι, ανακοίνωσε ότι διέταξε την διάσωση των άγριων ζώων από το πάρκο.

“Σε απάντηση των φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν από την Daily Mail και τα εκατοντάδες μηνύματα που έλαβα για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση στον ιδιωτικό ζωολογικό κήπο στο Φιέρι διέταξα επειγόντως την Περιβαλλοντική Επιθεώρηση να αναλάβει δράση σε συνεργασία με την αστυνομία του Φιέρι και την Ένωση Προστασίας Ζώων”, ανέφερε ο υπουργός. 

Ένας υποσιτισμένος λύκος κάθεται κουλουριασμένος σε μια γωνία στο μικροσκοπικό κλουβί του.

Ο υπουργός Μπλέντι Κλόσι δημοσίευσε αυτή την φωτογραφία στο Facebook του την Τρίτη το βράδυ. Ο υπουργός βρίσκεται μαζί με μια ομάδα αστυνομικών έξω από τον ζωολογικό κήπο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ζωολογικός κήπος βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε ένα μπαρ και ένα εστιατόριο που ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο που τράβηξε τις φωτογραφίες, κάποιοι κτηνίατροι που επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις τις χαρακτήρισαν ως τις “χειρότερες συνθήκες διαβίωσης ζώων που έχουν δει ποτέ τους.”

“Όλα τα ζώα ζουν σε μικροσκοπικά, ανθυγιεινά κλουβιά από τσιμέντο χωρίς καμία πιθανότητα να μπορούν να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα των επισκεπτών”, ανέφεραν οι κτηνίατροι.

“Τα ζώα υποφέρουν από μια σειρά σωματικών και ψυχολογικών προβλημάτων που προκαλούνται από τις άθλιες συνθήκες, την ακατάλληλη κτηνιατρική φροντίδα και την έλλειψη κατάλληλης διατροφής”, πρόσθεσαν.

Ένα ελάφι προσπαθεί να μετακινηθεί στο μικροσκοπικό κλουβί από τσιμέντο στο οποίο είναι κλειδωμένο.

Ένας άτυχος σκύλος μέσα σε ένα από τα κλουβιά του ζωολογικού κήπου.

[dailymail]