Τζαμάλ Κασόγκι: Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες. Τον διαμέλισαν ζωντανό μέσα σε 7 λεπτά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σοκάρουν οι νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση θρίλερ του Τζαμάλ Κασόγκι
- Η δολοφονία του φέρεται να έχει καταγραφεί σε ηχητικό ντοκουμέντο που έχουν στα χέρια τους οι τουρκικές αρχές
- Τα ουρλιαχτά του τρόμου ακούγονταν έως τους κάτω ορόφους!
- Τον νάρκωσαν με άγνωστη ουσία και τον διαμέλισαν ενώ ήταν ακόμα ζωντανός
- Η εκτέλεση έγινε μέσα σε γραφείο δίπλα από εκείνο του πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη

Ξεπερνούν την πιο αρρωστημένη φαντασία οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν 2 Οκτωβρίου όταν ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος, που εργαζόταν για τη Wall Street Journal, μπήκε στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη κι έκτοτε η τύχη του αγνοείται.

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε η πληροφορία πως ο Τζαμάλ Κασόγκι είχε καταγράψει τις τελευταίες στιγμές της ζωής του με το Apple Watch που φορούσε. Τώρα, το Middle East Eye φέρνει στο φως φρικιαστικές λεπτομέρειες απ’ όσα έγιναν μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στις 2 Οκτωβρίου. Επικαλείται Τούρκο αξιωματούχο, ο οποίος έχει ακούσει ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο έχει καταγράψει τη δολοφονία του 59χρονου δημοσιογράφου.

Δεν είναι, φυσικά, γνωστό αν πρόκειται για το ηχητικό που κατέγραψε με το ρολόι του ο ίδιος ο Κασόγκι ή αν πρόκειται για καταγραφή από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Φόνος σε επτά λεπτά

Τουρκική πηγή (ανώνυμη φυσικά) περιέγραψε στο Middle East Eye τις τελευταίες στιγμές της ζωής του Τζαμάλ Κασόγκι. Χρειάστηκαν επτά λεπτά για να πεθάνει ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος υποστήριξε ο Τούρκος αξιωματούχος που υποστηρίζει πως έχει ακούσει όλη την ηχογράφηση των τελευταίων στιγμών στη ζωή του γνωστού δημοσιογράφου.

Από το γραφείο του Γενικού πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη οι Σαουδάραβες πράκτορες έσυραν τον Κασόγκι σε διπλανό δωμάτιο και τον έβαλαν πάνω σε ένα τραπέζι που υπάρχει εκεί.

Τρομακτικά ουρλιαχτά ακούγονταν έως τους κάτω ορόφους, ανέφερε η ίδια πηγή. «Ο πρόξενος απομακρύνθηκε από το δωμάτιο. Δεν υπήρξε προσπάθεια να τον ανακρίνουν. Είχαν έρθει για να τον σκοτώνουν» είπε η τουρκική πηγή στο Middle East Eye.

Τα ουρλιαχτά σταμάτησαν όταν οι δολοφόνοι νάρκωσαν τον Κασόγκι, κάνοντάς του ένεση με άγνωστη ουσία.

Στο δημοσίευμα κατονομάζεται ο Σαλάχ Μουχάμαντ αλ Τουμπάιγκι, επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του τμήματος ασφαλείας, ως ένας από τους 15 πράκτορες που είχαν φτάσει, με ιδιωτικό τζετ στην Κωνσταντινούπολη, λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση του Κασόγκι. Είχαν μια αποστολή: να τον σκοτώσουν.

Όπως αναφέρει το Middle East Eye, ο Τουμπάιγκι ήταν εκείνος που έκοψε το νήμα της ζωής του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. Άρχισε να τεμαχίσει το σώμα του άτυχου 59χρονου ενώ ήταν ακόμα ζωντανός. Χρειάστηκαν επτά λεπτά για να αφήσει την τελευταία του πνοή ο Κασόγκι, είπε η τουρκική πηγή.
Διαμελισμός μετά μουσικής

Καθώς άρχισε να διαμελίζει το σώμα του Κασόγκι, ο Τουμπάιγκι έβαλε ακουστικά και άρχισε να ακούει μουσική. Συμβούλευσε και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των Σαουδαράβων πρακτόρων να κάνουν το ίδιο. «Όταν κάνω μια τέτοια δουλειά, ακούω μουσική. Πρέπει να κάνετε το ίδιο» ακούγεται στο ηχογραφημένο ντοκουμέντο να λέει ο Τουμπάιγκι σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Τρίλεπτη εκδοχή του ηχογραφημένου ντοκουμέντο δόθηκε στην εφημερίδα Sabah αλλά δεν το δημοσίευσε.

Με πληροφορίες από Middle East Eye

Πηγή: www.newsit.gr