Το Ισραήλ βομβάρδισε τη λωρίδα της Γάζας – Κλείνουν τα “περάσματα”

Η αεροπορία του Ισραήλ “χτύπησε” στόχους στη λωρίδα της Γάζας.

Η επίθεση των αεροσκαφών του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας έγινε αντίποινα επίθεσης με ρουκέτες στην πόλη Μπιρ Σέβα.

«Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη άρχισαν να προσβάλλουν στόχους στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε το επιτελείο της αεροπορίας, κατά το οποίο επλήγησαν θέσεις «τρομοκρατών».
Η Χαμάς ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι βομβαρδίστηκαν έξι τοποθεσίες στον θύλακα. Δεν έχει αναφερθεί ως τώρα κανείς τραυματίας.
Λίγες ώρες νωρίτερα, μια ρουκέτα η οποία εβλήθη από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ προκάλεσε υλικές ζημιές στην πόλη Μπιρ Σέβα, ανακοίνωσαν ο ισραηλινός στρατός και η ισραηλινή αστυνομία.
«Στις 04:00, οι Ισραηλινοί στην πόλη Μπιρ Σέβα έσπευσαν στα καταφύγια μετά την εκτόξευση μιας ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, η ρουκέτα έπεσε σε σπίτι όπου διαμένει μια οικογένεια με τρία παιδιά. Κανένα από τα μέλη της δεν τραυματίστηκε, αλλά τους προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη διότι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, διευκρίνισαν ΜΜΕ.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εκτοξεύθηκε επίσης άλλη μια ρουκέτα, αλλά προς την κατεύθυνση της θάλασσας.
Είναι άγνωστο ακόμη μέλη ποιας οργάνωσης εκτόξευσαν τη ρουκέτα, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση καθιστά πάντα υπεύθυνη τη Χαμάς για ό,τι συμβαίνει στον θύλακα υπό τον έλεγχό της και πλήττει συστηματικά θέσεις του ισλαμιστικού κινήματος σε αντίποινα.
Χθες Τρίτη ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να καταφερθεί ένα εξαιρετικά «σκληρό πλήγμα» στη Χαμάς στη Γάζα.
Ο Λίμπερμαν υπογράμμισε ωστόσο ότι την απόφαση για αυτό δεν θα τη λάβει ο ίδιος, αλλά το συμβούλιο ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης, που συνεδριάζει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ. Κατά τον υπουργό Άμυνας, το συμβούλιο είναι διχασμένο ως προς την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας.
Ο Λίμπερμαν διέταξε προ ολίγου να κλείσουν τα δύο συνοριακά σημεία διέλευσης που συνδέουν το Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, αυτό του Ερέζ για τους πολίτες και αυτό του Κερέμ Σαλόμ για τα αγαθά, καθώς και να περιοριστεί η θαλάσσια περιοχή όπου επιτρέπεται η αλιεία στους Παλαιστίνιους από τα 6 στα τρία μίλια, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Πηγή: www.newsit.gr