“Ευχαριστώ” του Τραμπ σε Ερντογάν – Ο Σουλτάνος του… θύμισε τον Γκιουλέν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ “ευχαρίστησε” σήμερα τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την βοήθεια στην υπόθεση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

Μάλιστα ο κ. Τραμπ προέβλεψε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Άγκυρα θα είναι από εδώ και στο εξής “καλές, ως και άριστες”.

Ο κ. Ερντογάν απο την άλλη με tweet ευχαρίστησε στον Αμερικανό πρόεδρο και επεσήμανε πως η τουρκική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, ενώ δεν παρέλειψε να του… θυμίσει και τον Γκιουλέν λέγοντας πως οι αγώνες με τις ΗΠΑ είναι κοινοί εναντίον του PKK, του Ίσις και των γκιουλενιστών.

Ο πάστορας θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Οβάλ γραφείο σήμερα στις 21.30 ώρα Ελλάδας με τον Ντόναλντ Τραμπ να αναρτά στο twitter πως “θα είναι υπέροχο να τον δω και να τον συναντήσω. Είναι ένας θαυμάσιος χριστιανός που έζησε μια τόσο δύσκολη εμπειρία».

Ο πάστορας Μπράνσον αφέθηκε ελεύθερος χθες, αφού κρατήθηκε επί δύο χρόνια, αρχικά στη φυλακή και κατόπιν σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά την καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο σε φυλάκιση 3 ετών και 45 ημερών για την κατηγορία της κατασκοπείας.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου, αναχώρησε αεροπορικώς, μαζί με τη σύζυγό του, για τη Γερμανία. Η απελευθέρωση του Μπράνσον εκτιμάται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στη βελτίωση των αμερικανικοτουρκικών σχέσεων που διανύουν περίοδο κρίσης.

Ο πρόεδρος Τραμπ ωστόσο διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για άρση των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πάστορα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ