Δυο γυναίκες μαστιγωθήκαν επειδή έκαναν λεσβιακό σεξ στο πίσω μέρος αυτοκινήτου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δυο γυναίκες από την Μαλαισία καταδικάστηκαν μαστίγωμα όταν ένα δικαστήριο που εφαρμόζει τον Ισλαμικό νόμο τις βρήκε ένοχες επειδή είχαν σeξουαλικές σχέσεις μεταξύ τους.

Οι γυναίκες ηλικίας 22 και 32 ετών συνελήφθησαν τον περασμένο Απρίλιο όταν πιάστηκαν σε ένα αμάξι σε μια πλατεία της πολιτείας Τερενγκανού, μιας από τις πιο συντηρητικές πολιτείες της χώρας.

Οι 2 γυναίκες παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ότι παρέβησαν τον Ισλαμικό νόμο. Καταδικάστηκαν σε 6 χτυπήματα με ραβδί η κάθε μια και πρόστιμο 700 ευρώ.

H καταδίκη των 2 γυναικών ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και πολλοί ακτιβιστές χαρακτήρισαν «σκληρή και άδικη» την τιμωρία.

Ακτιβιστικές οργανώσεις ανέφεραν ότι είναι η πρώτη φορά στην Μαλαισία που καταδικάζονται σε χτυπήματα με ραβδί γυναίκες επειδή παραβίασαν τον νόμο της Σαρία που απαγορεύει τις σeξουαλικές σχέσεις ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλλου.

«Η Μαλαισία πρέπει να σταματήσει την εφαρμογή του μαστιγώματος και να καταργήσει τους νόμους που επιβάλλουν αυτές τις βασανιστικές ποινές», δήλωσε η Γκουέν Λι, επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Μαλαισία.

[dailymail]