Οργή Τραμπ για τον πάστορα: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. "Έτοιμοι να υποκύψουν οι Τούρκοι"

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- "Θα έπρεπε να μας τον έχουν δώσει πίσω εδώ και πολύ καιρό...", είπε Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους
- Νωρίτερα, σήμερα, τουρκικό δικαστήριο απέρριψε ξανά την αποφυλάκιση του πάστορα Άντριου Μπράνσον
- Την ίδια ώρα, δημοσίευμα αναφέρει πως η Τουρκία είναι κοντά στην απελευθέρωσή του

Εξοργισμένος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ με το νέο «όχι» του τουρκικού δικαστηρίου στην αποφυλάκιση του πάστορα Άντριου Μπράνσον. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του «δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια» και δεν θα αποδεχτεί την κράτηση του πάστορα .

«Θα έπρεπε να μας τον έχουν δώσει πίσω εδώ και πολύ καιρό και η Τουρκία, κατά την άποψή μου, ενήργησε πολύ, πολύ άσχημα» είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Επομένως, δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος αυτής της ιστορίας. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε χωρίς να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας», συνέχισε.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών,Στίβεν Μνούτσιν, απείλησε την Άγκυρα με νέες κυρώσεις.

Αφού έγινε γνωστή η νέα απόρριψη της αποφυλάκισης του, η ισοτιμία της τουρκικής λίρας, που έχει χάσει φέτος περίπου το 40% της αξίας της, έπεσε στις 6,21 λίρες στο δολάριο, από τις 6,04 που ήταν προηγουμένως.

Ο συνήγορος του πάστορα Μπράνσον, ο Τζεμ Χαλαβούρτ, δήλωσε πως θα καταθέσει και πάλι προσφυγή σε δύο εβδομάδες.
Υποκύπτει η Τουρκία;

Την ίδια ώρα, η Middle East Eye αποκαλύπτει πως Τούρκοι διπλωμάτες ενημέρωσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι η Τουρκία είναι πολύ κοντά στο να απελευθερώσει τον πάστορα.

Ο Μπράνσον, πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας που διαμένει στη Σμύρνη, δικάζεται στην Τουρκία με κατηγορίες για τρομοκρατία. Η υπόθεσή του βρίσκεται τώρα στο κέντρο της διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ που έχει προκαλέσει την κατάρρευση της τουρκικής λίρας.

Με πληροφορίες από Middle East Eye, Russia Today

Πηγή: www.newsit.gr