Υπογραφή "μαχαιριά" από Τραμπ. Μπλόκαρε και επίσημα την παράδοση των F-35 στην Τουρκία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Από τη στρατιωτική βάση, Fort Drum, στη Νέα Υόρκη, ο Αμερικανός Πρόεδρος υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου ύψους 716,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων
- Το νομοσχέδιο προβλέπει και την αναστολή της παράδοσης των stealth μαχητικών F-35 στην Τουρκία
- Η "Πράξη Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας Τζον Μακέιν", υπερψηφίστηκε από το Κογκρέσο με συντριπτική πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα

Μπλόκο και… επίσημα! Από τη στρατιωτική βάση, Fort Drum, στη Νέα Υόρκη,  και περιστοιχιζόμενος από στρατιώτες της 10ης Ορεινής Μεραρχίας, ο Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε, σήμερα Δευτέρα 13.08.2018, το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου ύψους 716,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Φωτογραφία Reuters

Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, και την αναστολή της παράδοσης των stealth μαχητικών F-35 στην Τουρκία, την αποβολή της από το πρόγραμμα παραγωγής, αλλά και την επιβολή κυρώσεων για την αγορά των Ρωσικών S-400, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.

Η «Πράξη Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας Τζον Μακέιν», υπερψηφίστηκε από το Κογκρέσο με συντριπτική πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα.

Ο νόμος φέρει το όνομα του γερουσιαστή από την Αριζόνα που κρατήθηκε επί χρόνια αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ και το τελευταίο διάστημα έχει επικρίνει κατ’ επανάληψη την πολιτική που ακολουθεί ο Τραμπ.

Μεταξύ άλλων, ο νόμος αυτός αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό και προβλέπει τη μεγαλύτερη μισθολογική αύξηση για τους στρατιωτικούς εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Πηγή: www.newsit.gr