Ερντογάν: “Δεχόμαστε οικονομικό πόλεμο” – “Οι ΗΠΑ πρόδωσαν τη φιλία μας για έναν πάστορα”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η τουρκική οικονομία δεν βρίσκεται σε κρίση ή χρεοκοπία και οι διακυμάνσεις στις ισοτιμίες των νομισμάτων είναι οι “πύραυλοι” ενός οικονομικού πολέμου που συντελείται εις βάρος της Τουρκίας, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε συνάντηση μελών του κόμματός του στην παραθαλάσσια πόλη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η χώρα του προετοιμάζεται για εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα, τη Ρωσία και την Ουκρανία, σε απάντηση στις κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τον πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ έδωσε εντολή για τις εισαγωγές από την Τουρκία, επιβάλλοντας δασμούς 20% στο αλουμίνιο και 50% στον χάλυβα, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο συμμάχους στο ΝΑΤΟ, λόγω της φυλάκισης από την Άγκυρα του Αμερικανού ιερέα αλλά και άλλων διπλωματικών θεμάτων στα οποία διαφωνούν.
Ερντογάν: Και η λίρα πέφτει – πέφτει…

Η ένταση στις σχέσεις της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας έχει πυροδοτήσει μια ξέφρενη πτώση της τουρκικής λίρας, η οποία την Παρασκευή (10.08.2018)  σημείωσε ιστορική πτώση 16% με τον Τραμπ να γράφει στο Twitter ότι το τουρκικό εθνικό νόμισμα κατρακυλάει «δραματικά έναντι του πολύ ισχυρού μας δολαρίου!».

Το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε την έκκλησή του προς τους Τούρκους να πουλήσουν τα δολάρια και τα ευρώ που διαθέτουν για να στηρίξουν το εθνικό τους νόμισμα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr