Τραγωδία στο Μιζούρι: Σοκαριστικό video από τη βύθιση της βάρκας – 17 οι νεκροί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Εικόνες τρόμου από τη στιγμή που η βάρκα με τουρίστες γίνεται έρμαιο της ορμής του νερού σε λίμνη στο Μιζούρι
- Επιβάτες άλλης βάρκας έχουν καταγράψει συγκλονιστικές εικόνες από τη στιγμή της τραγωδίας
- 17 άνθρωποι πνίγηκαν άλλοι έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά το δυστύχημα
- Ηλικίας από 1 έως 70 ετών τα θύματα
- Πέθαναν τα εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας – Τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι η μοίρα
- Τιμούν ως ηρωίδα τη γιαγιά που θυσιάστηκε για να σώζει τη 12χρονη εγγονή της

Μια τραγωδία που έχει σοκάρει τους πάντες στις ΗΠΑ. Μια εκδρομή σε λίμνη του Μιζούρι που έμελλε να εξελιχθεί σε εφιάλτη για τις οικογένειες των 17 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους μετά τη βύθιση της βάρκας στην οποία επέβαιναν. Δεν ήταν μόνο η κακοκαιρία ο λόγος που η βάρκα, duck boat ονομάζεται λόγω του σχήματός της, ανατράπηκε και βυθίστηκε στα μανιασμένα νερά της λίμνης.

Ήταν και η αδιανόητη συμβουλή του καπετάνιου στους επιβάτες να μη φορέσουν σωσίβια γιατί δεν τα χρειάζονταν! Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που σημειώνονται στις ΗΠΑ με θύματα τουρίστες εδώ και χρόνια.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί με αμφίβια οχήματα τις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια

Ο απολογισμός τραγικός: 17 νεκροί και έξι τραυματίες. Ανάμεσα στους νεκρούς και παιδιά. 31 άνθρωποι επέβαιναν στη βάρκα το μοιραίο απόγευμα. Από τα 17 θύματα, οι εννέα ανήκουν στην ίδια οικογένεια.


Το video σοκ απ’ το Μιζούρι: Η στιγμή της τραγωδίας

Όλα έγιναν στη λίμνη Τέιμπλ Ροκ κοντά στο Μπράνσον, όπου ξέσπασε καταιγίδα. Και έχουν καταγραφεί σε σοκαριστικά video από ανθρώπους που βρίσκονταν σε άλλη βάρκα, που έπλεε λίγα μέτρα από εκείνη που βυθίστηκε.

Video που ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook η Jennie P. Carr δείχνει καρέ καρέ πως η βάρκα γίνεται έρμαιο στις διαθέσεις των κυμάτων. Πως μοιάζει με καρυδότσουφλο καθώς παρασύρεται και τελικά βυθίζεται. Όσοι βλέπουν μπροστά στα μάτια τους την τραγωδία, δεν μπορούν να το πιστέψουν.

Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, η βάρκα αρχίζει να καλύπτεται από το νερό.



«Ο καπετάνιος μας είπε να μη βάλουμε σωσίβια»

Ανάμεσα στους 17 νεκρούς είναι τα εννέα από τα 11 μέλη μια οικογένειας που είχε βρεθεί στο Μιζούρι για ολιγοήμερες διακοπές. Οι μόνοι που επέζησαν ήταν η Τίνα Κόλμαν και ο ανιψιός της. Η άτυχη γυναίκα, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης Μπράνσον, έχασε το σύζυγο και τα τρία της παιδιά στο ναυάγιο.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο κανάλι Fox 59, ο οδηγός της βάρκας είπε στους επιβάτες πως δεν χρειαζόταν να φορέσουν σωσίβια. «Μην ανησυχείτε για τα σωσίβια» τους είπε σύμφωνα με τη μαρτυρία της. Και όταν χρειάστηκε να τα φορέσουν, ήταν πια πολύ αργά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος στο Μιζούρι δεν απαιτεί από τους επιβάτες των τουριστικών οχημάτων να φορούν σωσίβια!

Η άτυχη γυναίκα μίλησε και στο Reuters περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές μετά τη βύθιση της βάρκας. «Δεν μπορούσα να δω κανέναν, δεν μπορούσα να ακούσω τίποτα, ούτε φωνές, ένιωθα πως ήμουν εκεί ολομόναχη. Φώναζα, ούρλιαζα και τελικά είπα: Θεέ μου, άσε με να πεθάνω, δεν μπορώ να συνεχίσω να πνίγομαι, απλά δεν μπορώ. Αφέθηκα και άρχισα να επιπλέω και βγήκα προς την επιφάνεια».

Τότε, είδε πως άλλες βάρκες είχαν σπεύσει για βοήθεια. «Όταν τους είδα (τους πρώτους διασώστες) πετούσαν σωσίβια στον κόσμο. Και είπα Χριστέ μου κράτα με για να πάω στα παιδιά μου». Μόνο που δεν ήξερε εκείνη την ώρα πως δυστυχώς τα παιδιά της ήταν ανάμεσα σε εκείνους που δεν θα τα κατάφερναν. Η οικογένεια Κόλμαν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία των εννέα μελών της (από τρεις γενιές) που πέθαναν στο Μιζούρι. Ανάμεσά τους τα παιδιά της Τίνα Κόλμαν κι ένα ακόμα…

Η τραγική ειρωνεία είναι πως η οικογένεια Κόλμαν δεν έπρεπε να βρίσκεται σε αυτή τη βάρκα. Μπήκαν όμως γιατί όπως αποκάλυψε γυναίκα που τους γνώρισε στην εκδρομή, βρέθηκαν στο λάθος σημείο επιβίβασης!

Διασώστες προσπαθούν να βγάλουν ανθρώπους από τη λίμνη! Φωτογραφία Facebook / Sonja Malaske
Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Τα 17 θύματα της τραγωδίας ήταν ηλικίας από 1 έως 70 ετών και προέρχονταν από έξι πολιτείες των ΗΠΑ.

Η οικογένεια Κόλμαν έχασε εννέα μέλη της. Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά μικρότερα των 10 ετών: η μόλις ενός έτους Άρια, ο δυο ετών Μάξουελ, ο 7χρονος Έβαν και ο 9χρονος Ρις.

Τα μέλη της οικογένειας Κόλμαν που έχασαν τη ζωή τους

Η 64χρονη Λέσλι Ντένισον ήταν στη μοιραία βάρκα μαζί με τη 12χρονη εγγονής της Αλίσια. Το κορίτσι, που είναι ανάμεσα στους διασωθέντες που νοσηλεύονται αποκάλυψε, σύμφωνα με τον πατέρα της, ότι ένιωθε πως η 64χρονη την έσπρωχνε συνεχώς προς την επιφάνεια της θάλασσας καθώς η βάρκα γέμιζε νερά. «Είπε πως η γιαγιά της την έσωσε. Η Λέσλι τιμάται ως μια πραγματική ηρωίδα», τόνισε ο πατέρας της 12χρονης Αλίσια.

Η 64χρονη Λέσλι Ντένισον που θυσιάστηκε για την εγγονή της

Μεταξύ των θυμάτων ο διάκονος Στιβ Σμιθ και ο 15χρονος γιος του Λανς, από το Άρκανσας. Η κόρη του Σμιθ, Λόρεν επέζησε, ενώ και η σύζυγός του Πάμελα είναι σώα και αβλαβής καθώς είχε προτιμήσει να μην κάνει το τουρ και να πάει για ψώνια.

Ο Στιβ Σμιθ

Ο 15χρονος Λανς

Ο 69χρονος Μπιλ Άσερ και η 68χρονη σύντροφός του Ρόουζ Χάμαν έκαναν ολιγοήμερες διακοπές στην περιοχή

Ο 73χρονος Ρόμπερτ Γουίλιαμς ήταν ο οδηγός της βάρκας

Γουίλιαμ και Τζάνις Μπράιτ: Το ζευγάρι είχε πάρει στο Μπράνσον για να γιορτάσει την 45η επέτειο του γάμου του. Το ζευγάρι έχει τρεις κόρες, 16 εγγόνια και σε λίγο καιρό περίμεναν ένα ακόμα!

Με πληροφορίες από Daily Mail, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr