«Χαστούκι» 4,3 δισ. στη Google για τα Android από την Κομισιόν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρόστιμο μαμούθ ύψους 4,3 δισ. ευρώ (5 δισ. δολαρίων) επέβαλε η Κομισιόν στη Google, την οποία κατηγορεί πως με τη χρήση των Android επιχειρεί να περιθωριοποιήσει τους ανταγωνιστές της. Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κράτησε τρία χρόνια.

Το πρόστιμο που επέβαλε η Κομισιόν στη Google για τα Android και το οποίο ανακοίνωσε την Τετάρτη (18.07.2018) η Επίτροπος της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ, είναι το υψηλότερο για θέματα ανταγωνισμού που έχει ποτέ επιβληθεί από την Ε.Ε. σε εταιρία.

Όπως ανακοίνωσε η Βεστάγκερ, η Google κρίθηκε ένοχη για χρήση του συστήματος Android προκειμένου να «μπλοκάρει» τους ανταγωνιστές της.

Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ – Φωτογραφία Reuters

Το λειτουργικό σύστημα Android είναι το πιο δημοφιλές παγκοσμίως και εγκατεστημένο σε πάνω από το 80% των smartphones. Η Κομισιόν ζήτησε από τη Google να ενεργήσει πιο δίκαια σε θέματα ανταγωνισμού και να επιτρέψει σε «μικρότερους παίκτες» να μπορούν να κερδίσουν.

Η Κομισιόν έδωσε προθεσμία 90 ημερών στην Google να σταματήσει την παράνομη πρακτική που ακολουθεί. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέα πρόστιμα, προσαυξημένα κατά 5%.

Πηγή: www.newsit.gr

br