Με κομμένη την ανάσα. Προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα παιδιά στην Ταϊλάνδη – Στο κατακόρυφο η αγωνία.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ώρα μηδέν στην Ταϊλάνδη!
- Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των 12 αγοριών και του προπονητή τους, που παραμένουν εγκλωβισμένοι για 15 ολόκληρες μέρες σε πλημμυρισμένο σπήλαιο
- Με χειρουργικές κινήσεις προσπαθούν οι δύτες να κάνουν το θαύμα
- Συμμετέχουν 13 ξένοι δύτες, 5 ταϊλανδοί και 5 μέλη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού (SEALS)
- Μέχρι και τέσσερις ημέρες μπορεί να διαρκέσει το όλο εγχείρημα!

Η επιχείρηση για την απομάκρυνση των παιδιών και του προπονητή τους, που έχουν παγιδευτεί εδώ και 15 ημέρες στο πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη, ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής, 08.07.2018 (σ.σ. ώρα Ελλάδος).

Τις ανακοινώσεις έκανε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.
Στα ύψη η αγωνία στην Ταϊλάνδη

«Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα … βρισκόμαστε στο ζενίθ της ετοιμότητάς μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αποστολής προσθέτοντας πως και οι 13 παγιδευμένοι είναι επίσης «πολύ έτοιμοι».

Η ταχύτερη ομάδα μπορεί να βγει από το σπήλαιο «στις 9 μ.μ.», πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως έχουν σταλεί 13 ξένοι δύτες, 5 ταϊλανδοί δύτες και 5 μέλη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού (SEALS).

Η επιχείρηση για τη διάσωση των 13 μπορεί να διαρκέσει 3 με 4 ημέρες «ανάλογα με τον καιρό», δήλωσε επίσης ταϊλανδός στρατιωτικός διοικητής.

Η ανακοίνωση ήρθε καθώς μαύρα σύννεφα βροχής συγκεντρώνονταν πάνω από τα βουνά στα βόρεια της χώρας νωρίς την Κυριακή. Αυξάνοντας ενδεχομένως τους κινδύνους στο σπήλαιο.

Δείτε την ψηφιακή απεικόνιση του σπηλαίου, όπως την παρουσίασε το CNN

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr