Ο άνθρωπος που σέρνει στα δικαστήρια την Google για δυσφήμιση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά τη λανθασμένη σύνδεσή του με τον υπόκοσμο της Μελβούρνης, το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε στον Milorad "Michael" Trkulja το πράσινο φως για να μηνύσει την Google μετά από μια νομική μάχη διαρκείας.

Ήταν πίσω το 2004 που ο Milorad «Michael» Trkulja πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος εστιατορίου στη Μελβούρνη. Ήταν μια περίοδος που δολοφονούνταν άνθρωποι του υποκόσμου σε όλη την πόλη.

Το 2012 υποστήριξε στο Victorian Supreme Court ότι η Google τον δυσφήμισε δημοσιεύοντας φωτογραφίες του σε σύνδεση με σκληροπυρηνικούς εγκληματίες του υποκόσμου της Μελβούρνης.

Τα αποτελέσματα της Google για τον Milorad «Michael» Trkulja

Τα αποτελέσματα αναζήτησης, σύμφωνα με το ABC, τον συνέδεαν λανθασμένα με γνωστούς αρχηγούς του εγκλήματος της Μελβούρνης συμπεριλαμβανομένου του Tony Mokbel. Ωστόσο τέσσερα χρόνια αργότερα το Βικτωριανό Εφετείο ανακάλεσε την απόφαση, συμφωνώντας με την Google που υποστήριζε ότι δεν μπορούσε να αποδείξει τη δυσφήμιση.

Το 2017 όμως το Ανώτατο Δικαστήριο του χορήγησε ειδική άδεια να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής. Ο δικηγόρος του Milorad «Michael» Trkulja ισχυρίστηκε ότι στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google για φωτογραφίες από εγκλήματα που συνδέονται με τον υπόκοσμο της Μελβούρνης βρίσκεται και ο πελάτης του. Μαζί με περιβόητες φιγούρες του εγκλήματος όπως οι Carl Williams, Chopper Reid, Mario Condello and Mark και Jason Moran.

Πηγή: News.com.au