Μακεδονία: Η συμφωνία ενισχύει την ταυτότητα και την αξιοπρέπειά μας λέει ο Ζάεφ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι Σκοπιανοί λένε ότι έχουμε φτάσει στο 98% της συμφωνίας. Το 2% ωστόσο μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα, λένε άλλες πηγές. Το όνομα Μακεδονία φαίνεται ότι θα υπάρχει και θα περιλαμβάνεται σε συμφωνία ως Severna Makedonija, ωστόσο αυτή η ονομασία για όλες τις χρήσεις και στο εσωτερικό με αλλαγές στο σύνταγμα της χώρας αποτελεί το μεγάλο αγκάθι του Ζόραν Ζάεφ που ακόμη και χθες το βράδυ απήθυνε έκκληση σε αντιπολίτευση και πολίτες να το δεχθούν.

Με την ανακοίνωση της “πιθανής συμφωνίας” όπως τη χαρακτήρισε ο Ζόραν Ζάεφ, οι πολίτες θα έχουν όλες τις πληροφορίες και θα ξέρουν πως να αποφασίσουν παρά τις ως τώρα επιφυλάξεις τους για το erga omnes. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων γνωρίζει ότι μπορεί, καθώς θα υπάρχει στην ονομασία τη γλώσσα και την εθνότητα ο όρος Μακεδονία, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να περάσει στην κοινή γνώμη τη συμφωνία με την Ελλάδα.
Ο Ζόραν Ζάεφ είπε χαρακτηριστικά πως οι πολίτες θα δουν όλες τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας που όπως τόνισε ενισχύει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια του λαού.
Απευθυνόμενος έμμεσα προς τους πολιτικούς του αντιπάλους είπε με νόημα πως αν αυτή η συμφωνία ανοίξει το δρόμο για Ε.Ε. και ΝΑΤΟ τότε θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τη στάση τους.

Πηγή: www.newsit.gr