Ερντογάν μαινόμενος κατά Αυστρίας: Οδηγούν σε πόλεμο σταυρού – ημισελήνου.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κάθε μέρα κι ένας νέος εχθρός για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Άλλες φορές η Ελλάδα, άλλες η Γερμανία, τώρα η Αυστρία και ο καγκελάριός της Σεμπάστιαν Κουρτς.

Αφορμή για την οργή του Ερντογάν κατά της Αυστρίας και του Κουρτς η απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να «κλείσει» τζαμιά και να απελάσει ιμάμηδες. Και σε προεκλογική του ομιλία το βράδυ του Σαββάτου (09.06.2018) ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε ακόμη και για θρησκευτικό πόλεμο!

«Φοβάμαι ότι τα βήματα που κάνει ο πρωθυπουργός (σ.σ. καγκελάριος) της Αυστρίας οδηγούν τον κόσμο πάλι σε έναν πόλεμο σταυρού – ημισελήνου. Πού πάει αυτό;», είπε ο Ερντογάν.
Διώχνουν 60 ιμάμηδες και ο Ερντογάν απειλεί με αντίποινα

Η δήλωση Ερντογάν έγινε μια μέρα μετά την ανακοίνωση από τον συντηρητικό καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ότι η χώρα του ενδέχεται να απελάσει έως και 60 ιμάμηδες και να κλείσει επτά τεμένη που χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ».

«Θα πετάξουν λέει τους θρησκευτικούς μας λειτουργούς εκτός Αυστρίας. Αν εσείς πράξετε αυτό, εμείς θα μείνουμε άπραγοι; Πιστεύετε ότι δεν θα αντιδράσουμε αν κάνουν κάτι τέτοιο; Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να κάνουμε κάτι», διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Την Παρασκευή, ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ερντογάν επέκρινε ως «ισλαμοφοβικό» και «ρατσιστικό» μέτρο την απόφαση της Βιέννης.

Η Αυστρία, μια χώρα 8,8 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά περίπου 600.000 μουσουλμάνους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Τούρκοι ή τουρκικής καταγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ