Μέγκαν Μαρκλ: Ο κανόνας που της κάνει τη ζωή δύσκολη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο γάμος της Μέγκαν Μαρκλ με τον πρίγκιπα Χάρι σηματοδότησε το τέλος της καριέρας για την Αμερικανίδα ηθοποιό και μια νέα ζωή.

Η δούκισσα του Sussex Μέγκαν Μαρκλ θα πρέπει όμως μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι να εγκαταλείψει ένα σημαντικό κομμάτι της ταυτότητάς της. Τη φωνή της.

Το βασιλικό πρωτόκολλο από τον 17ο αιώνα υπαγορεύει ότι η βρετανική μοναρχία απαγορεύεται να εκφράζει την πολιτική της άποψη.

Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν μπορούν να ψηφίσουν ή να θεωρηθεί ότι ευνοούν κάποια πολιτική έναντι άλλης.

Ακολουθείται τόσο αυστηρά που η βασίλισσα Ελισάβετ θεωρήθηκε ότι το παραβίασε λέγοντας ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να σκεφτούν πολύ προσεκτικά για το μέλλον πριν από το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη Σκωτία το 2014.
Πώς θα τα καταφέρει η Μέγκαν Μαρκλ

Αυτός είναι και ο κανόνας με τον οποίο θα δυσκολευτεί περισσότερο να συμμορφωθεί η Μέγκαν Μαρκλ.

Η καθηγήτρια ιστορίας του πανεπιστημίου του Παρισιού Ophelie Simeon σημείωσε στο France 24 πως κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της Μέγκαν Μαρκλ, δεν μπορεί να εκφράσει δημόσια τις πολιτικές του απόψεις.

«Έχει σίγουρα πολιτικές θέσεις αλλά ως νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσει το φιλανθρωπικό της έργο για να διοχετεύσει τις πολιτικές της απόψεις. Νομίζω ότι θα είναι πιο κατάλληλο όσον αφορά το πρωτόκολλο».

Πηγή: Sun