Τρόμος στην Ιταλία – Τρένο συγκρούστηκε με νταλίκα – Σοκαριστικές εικόνες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σιδηροδρομική τραγωδία αργά το βράδυ της Τετάρτης (23.05.2018) στην Ιταλία. Τρένο συγκρούστηκε με νταλίκα. Δυο άνθρωπο έχασαν τη ζωή τους.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη βόρεια Ιταλία, λίγο έξω από το Τορίνο. Το τρένο εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε νταλίκα με αποτέλεσμα δυο άνθρωπο να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι 18 να τραυματιστούν.

Το τρένο εκτροχιάστηκε όταν συγκρούστηκε με νταλίκα που είχε ακινητοποιηθεί σε διάβαση λίγο πριν περάσει η αμαξοστοιχία. Τρία από τα βαγόνια της οποίας βγήκαν από τις σιδηροτροχιές, όπως φαίνεται σε πλάνα που μετέδωσαν ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η τραγωδία σημειώθηκε περίπου στις 23:30 το βράδυ της Τετάρτης, κοντά στην πόλη Καλούσο. Το τρένο είχε αναχωρήσει 50 λεπτά νωρίτερα από το Τορίνο με προορισμό το προάστιο Ιβρέα.


Το τρένο δεν πρόλαβε να σταματήσει

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA ένας από τους νεκρούς είναι ο μηχανοδηγός του τρένου. Από τους 18 τραυματίες, οι δυο ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και αποφασίστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο με ελικόπτερο. Δυστυχώς, όπως μετέδωσε το ANSA, ο ένας από τους τραυματίες αυτούς υπέκυψε στα τραύματά του. Ο δεύτερος νεκρός είναι επίσης μέλος του πληρώματος. Οι υπόλοιποι τραυματίες είναι επιβάτες και οι περισσότεροι έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Όλη τη νύχτα σωστικά συνεργεία έκαναν έρευνες για να διαπιστώσουν μήπως κάποιος από τους επιβάτες είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

Όσον αφορά στα αίτια της τραγωδίας, αυτό που είναι μέχρι στιγμής γνωστό είναι πως ενώ η μπάρα είχε κατέβει για να περάσει το τρένο, υπό άγνωστες συνθήκες, ο οδηγός της νταλίκας (σ.σ. η οποία έφερε λιθουανικές πινακίδες) την έσπασε και βρέθηκε στις ράγες με συνέπεια το τρένο να την παρασύρει. Ο οδηγός της νταλίκας δεν τραυματίστηκε.
Το σημείο της τραγωδίας στην Ιταλία

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Telegraph

Πηγή: www.newsit.gr