Η εφιαλτική τελευταία απειλή του τζιχαντιστή του Παρισιού: "Η νίκη επί των σταυροφόρων πλησιάζει."

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο τρόμος επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από την χθεσινή (12.05.2018) επίθεση στο Παρίσι όπου ένας 21χρονος Τστσένος σκόρπισε το θάνατο στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας
- Επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολίτες σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας ακόμη 4 πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας
- Λίγες ώρες αργότερα το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση! Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον τρομοκράτη να ορκίζεται πίστη στον αρχηγό των Τζιχαντιστών και να κάνει λόγο για αντίποινα... μετά από επιθέσεις των Ευρωπαίων - Βίντεο ντοκουμέντο
- Έρευνες της αστυνομίας για την επίθεση με μαχαίρι και στο Στρασβούργο! Συνέλαβαν τον "κολλητό" του δράση
- Δείτε εικόνες από την επίθεση στο Παρίσι

Μοιάζει να μην έχει τέλος το αιματοκύλισμα στην Ευρώπη από τα «χτυπήματα» των Τζιχαντιστών! Στόχος του ISIS και πάλι η γαλλική πρωτεύουσα…

Ο 21χρονος Τσετσένος Khamzat Azimov επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον του πλήθους στο 2ο διαμέρισμα, σε μια πολυσύχναστη συνοικία με μπαρ, εστιατόρια και θέατρα, λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου (12.05.2018).

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, κατάφερε να μαχαιρώσει συνολικά πέντε άτομα, έναν 29χρονο θανάσιμα! Λίγα λεπτά αργότερα, αστυνομικοί ανοίγουν πυρ εναντίον του και σκοτώνεται και ο ίδιος.

Και όλα αυτά περίπου ένα μήνα πριν από την έναρξη του Μουντιάλ για το οποίο έχουν εξαπολύσει απειλές οι Τζιχαντιστές με αφίσες και προπαγανδιστικά βίντεο, καλώντας τους «μοναχικούς λύκους» να τους σφάξουν όλους.
«Η νίκη ενάντια σε όσους πολεμούν τους τζιχαντιστές είναι κοντά»

H οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι χθες (12.05.2018) το βράδυ στο Παρίσι, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ένας νεαρός άνδρας ο οποίος παρουσιάζεται ως ο δράστης της επίθεσης και ορκίζεται πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Ειδικότερα, το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, ανήρτησε στο Telegram ένα βίντεο όπου διακρίνεται ένας νεαρός άνδρας να φοράει κουκούλα και το κάτω μέρος του προσώπου του είναι καλυμμένο με ένα μαύρο μαντήλι.

Ο άνδρας μιλάει στα γαλλικά, ορκίζεται πίστη στον ηγέτη των τζιχαντιστών Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

«Θέλω να ξεκινήσω αυτό το βίντεο με ένα μήνυμα προς τους αδελφούς μου τους Μουτζαχεντίν στο Ιράκ και τη Συρία. Και ένα μήνυμα στους αδελφούς μου που βρίσκονται ακόμα στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αγγλία. Απευθύνω το τελευταίο μου μήνυμα σε εκείνους που πολεμούν το ισλαμικό κράτος, του μουσουλμάνους, τον Αλλάχ και του μήνυμα μου είναι αυτό: «Εσείς (η Δύση) αρχίσατε να βομβαρδίζετε το ισλαμικό κράτος, τους μουσουλμάνους. Αυτό το λέω στη Γαλλία και σε αυτούς που την βοηθούν. Εσείς αρχίσατε να σκοτώνετε τους μουσουλμάνους και μετά όταν σας απαντάμε κλαίτε.

Αν θέλετε να σταματήσει αυτό πιέστε την κυβέρνηση. Δεν είμαι ο πρώτος «εθελοντής». Και άλλοι αδελφοί μου πριν από εμένα σας έχουν προειδοποιήσει αλλά αρνηθήκατε να τους ακούσετε! Η νίκη κόντρα σε όλους τους σταυροφόρους που συνεργάζονται ενάντια στο Ισλαμικό κράτος σε Ιράκ και Συρία είναι κοντά» αναφέρει ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο Παρίσι.

«Ο δράστης αυτής της επίθεσης με μαχαίρι στο Παρίσι είναι ένας στρατιώτης του ισλαμικού Κράτους και η επιχείρηση διαπράχθηκε ως αντίποινα για τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία, τόνισε μια «πηγή ασφαλείας» στο Amaq.
Δείτε το βίντεο

Ποιος ήταν ο δράστης

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης είναι ο Khamzat Azimov, ο οποίος γεννήθηκε στη Δημοκρατία της Τσετσενίας το 1997. Ο νεαρός 21χρονος δεν διέθετε προηγούμενο ποινικό μητρώο αλλά βρισκόταν στον λεγόμενο «φάκελο S». Πρόκειται για φάκελο της αστυνομίας που εμπεριέχει ονόματα ατόμων που φέρονται να έχουν ριζοσπαστικές απόψεις και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους ασφαλείας.

Ο νεαρός ο οποίος ήλθε στη Γαλλία ως πολιτικός πρόσφυγας στις αρχές της δεκαετίας του 2000 μαζί με τους γονείς του, πήρε την γαλλική υπηκοότητα το 2016. Ο νεαρός μεγάλωσε στην Γαλλία και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το ριζοσπαστικό Ισλάμ, ενώ υπάροχυν μαρτυρίες από την επίθεση που αναφέρουν ότι φώναζε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Το 2017 η αστυνομία τον είχε ανακρίνει ωστόσο, δεν είχαν προκύψει στοιχεία εναντίον του.
Έρευνες στο Στρασβούργο! Συνέλαβαν «κολλητό» του φίλο

Αστυνομικοί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και βαρύ οπλισμό πραγματοποίησαν σήμερα έρευνες στην οικία ενός φίλου του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου χθες το βράδυ, αφού τον συνέλαβαν, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι αστυνομικοί αποχώρησαν από το κτίριο στη συνοικία Λ’ Εσπλανάντ με έναν άνδρα στον οποίο είχαν περάσει χειροπέδες, με το πρόσωπό του να μην διακρίνεται καθώς ήταν κρυμμένο κάτω από την κουκούλα που φορούσε όπως κι ένα μαύρο μπλουζάκι που έγραφε Γκρόζνι μπροστά και πίσω διακρινόταν ένα καλάσνικοφ.

Ένας δεύτερος άνδρας απομακρύνθηκε επίσης συνοδεία αστυνομικών χωρίς να του έχουν φορέσει χειροπέδες.

Μια αστυνομικός αποχώρησε από το σημείο κρατώντας έναν σάκο που περιείχε έναν υπολογιστή. Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες, ο φίλος του Καμζάτ Αζίμοφ, γεννηθείς επίσης το 1997, ήταν το «στενότερο πρόσωπο» που βρισκόταν κοντά στον δράστη της επίθεσης στο Παρίσι, ο οποίος είχε ζήσει αρκετά χρόνια στο Στρασβούργο.

Ο νεαρός άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στο Στρασβούργο κι αναμένεται να υποβληθεί σε ανάκριση από τους αστυνομικούς της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI) πριν από την πιθανή μεταγωγή του στο Παρίσι.

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν βρέθηκε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο», ωστόσο τα αντικείμενα που περισυλλέχθηκαν θα ερευνηθούν περαιτέρω, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Δείτε τις εικόνες από την επίθεση στο Παρίσι που κάνουν τον γύρο του κόσμου


Πηγή: www.newsit.gr