Η "συνοδεία" του Πούτιν που έκλεψε την παράσταση. Η ολοκαίνουρια λιμουζίνα – κτήνος του τσάρου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το... ντεμπούτο της έκανε η νέα και άκρως εντυπωσιακή λιμουζίνα του Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του. Τα μυστικά και η παραγωγή... για λίγους.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίστηκε πρόεδρος της Ρωσίας για τέταρτη φορά και η ορκωμοσία του έκρυβε πολλές… αποκαλύψεις. Μια τελετή μεγαλοπρεπής, με κόκκινα χαλιά… χιλιομέτρων και πολύ χρυσάφι έφερε την Ρωσία στο προσκήνιο. Τα βλέμματα, όμως, έκλεψε η ολοκαίνουρια λιμουζίνα του «τσάσου». Ένα πραγματικό «θηρίο» που έκανε την παρθενική του βόλτα μεταφέροντας τον «τσάρο» για μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Η νέα λιμουζίνα του Πούτιν είναι πραγματικά θηριώδης. Μοιάζει με ένα… κράμα μιας Mercedes-Benz S-Class και μιας Rolls-Royce Phantom.

Δείτε το βίντεο με την εντυπωσιακή λιμουζίνα (σ.σ. μετά το 10.35)



Η λιμουζίνα του Πούτιν που κλέβει την παράσταση!

Έχει το κωδικό όνομα «Kortezh» και μεταφράζεται ως «πομπή», ως «συνοδεία». Η μπροστινή του πλευρά έχει ένα τεράστιο πλέγμα με κάθετες σχάρες, που υπερτονίζουν το μέγεθος του οχήματος.

click4more

«Φως» στα άδυτα του Κρεμλίνου! Στη φόρα η μυστική διαδρομή του Πούτιν...

Οι ορθογώνιοι προβολείς θυμίζουν την Chrysler 300. Στην πίσω πλευρά, τα φώτα έχουν στοιχεία της S-Class.

Οι τεχνικές λεπτομέρεις της «Kortezh» παραμένουν -προφανώς- άγνωστες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως χρησιμοποιεί έναν υπερσυμπιεστή V12, με ιπποδύναμη… μόλις 850 αλόγων! Λέγεται πως στον σχεδιασμό συμμετείχαν μηχανικοί της Porsche, αλλά και οι δημιουργοί ενός ρωσικού «υπερ-αυτοκινήτου».

Επίσης λέγεται πως υπάρχουν τελευταίας τεχνολογίας μέτρα προστασίας και φυσικά απίστευτη θωράκιση.

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως ο ίδιος ον Πούτιν συμμετείχε στον σχεδιασμό και την κατασκευή της λιμουζίνας, οδηγώντας μάλιστα αρκετά από τα πρωτότυπα μοντέλα που κατασκευάστηκαν.

Η Ρωσία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα σχέδια κατασκευής ως ένα σημείο έναρξης για την κατασκευή ενός μίνι βαν, SUV κι ενός μικρότερου sedan. Η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τα 5.000 οχήματα. Η συντριπτική πλειοψηφία θα χρησιμοποιηθεί από Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τις μυστικές υπηρεσίες. Παρόλα αυτά, κάποια οχήματα θα είναι διαθέσιμα και για ελάχιστους -και προφανώς ζάμπλουτους- Ρώσους ιδιώτες

Πηγή: motor1.com
Φωτογραφίες: Reuters