Σοκαριστικό βίντεο δείχνει την διαφορά ανάμεσα στους πνεύμονες καπνιστών και τους υγιείς πνεύμονες


Ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει την διαφορά ανάμεσα σε υγιείς πνεύμονες και τους πνεύμονες των καπνιστών που καπνίζουν ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα για 20 χρόνια.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από την νοσοκόμα Αμάντα Έλλερ και δείχνει τους μαύρους πνεύμονες ενός καπνιστή που δεν μπορούν να διογκωθούν σωστά.

Αυτοί οι πνεύμονες συγκρίνονται με τους υγιείς και κόκκινους πνεύμονες που διογκώνονται με ευκολία. Το βίντεο έχει κοινοποιηθεί πάνω από 5.000 φορές.

Το κάπνισμα αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα 23 φορές και είναι υπεύθυνο για το 87% των σχετικών θανάτων.

Δείτε το βίντεο

«Επειδή αυτοί οι πνεύμονες είναι καρκινικοί έχει εξαφανιστεί η ελαστίνη και γι’ αυτό δεν μπορούν να λειτουργήσουν φυσιολογικά», ακούγεται να λέει η γυναίκα στο βίντεο.

Η ελαστικότητα είναι η ικανότητα των πνευμόνων να επανέλθουν μετά την εισπνοή.

Η μειωμένη ελαστικότητα υποδηλώνει ότι οι πνεύμονες είναι δύσκαμπτοι και πρέπει να εργαστούν πιο σκληρά για να εισπνεύσουν αρκετά αέρα.

Η νοσοκόμα εξηγεί ότι οι υγιείς πνεύμονες μπορούν να διογκώνονται και να επανέρχονται κανονικά. Αυτό εμποδίζει την δύσπνοια.

[dailymail]