Συγκίνηση για τη Μπάρμπαρα Μπους – Ραγδαία η επιδείνωση της υγείας της

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την απόφαση να μη συνεχίσει τη θεραπεία της και να διακόψει τη νοσηλεία της πήρε η Μπάρμπαρα Μπους, σύζυγος και μητέρα δυο πρώην προέδρων των ΗΠΑ. Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια.

Η υγεία της Μπάρμπαρα Μπους, συζύγου του Τζορτζ Μπους του γηραιότερου και μητέρας του Τζορτζ Μπους του νεότερου, επιδεινώνεται ραγδαία. Και γι’ αυτό η ίδια αποφάσισε να διακόψει τη νοσηλεία της. Η ανακοίνωση ήρθε αργά το βράδυ της Κυριακής (15.04.2018) μέσω ανακοίνωσης από το γραφείο του πρώην προέδρου.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ (1989-1993) είναι 92 ετών και ο σύζυγός της, ο 41ος πρόεδρος της χώρας, είναι 93, ενώ ο γιος της Τζορτζ Ουόκερ Μπους, ο 43ος πρόεδρος, είναι 71. Η Μπους είναι η μόνη γυναίκα στην αμερικανική ιστορία που είδε τον σύζυγο αλλά και τον γιο της να αναλαμβάνουν το ανώτατο αξίωμα της χώρας.
Η απόφαση της Μπάρμπαρα Μπους

Η Μπους αποφάσισε στο εξής να λαμβάνει μόνο «παρηγορητική θεραπεία», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Το σύντομο δελτίο Τύπου δεν διευκρινίζει την πάθηση της Μπους, απλά αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα είχε εισαχθεί σε νοσοκομεία.

Φωτογραφία Reuters

Σύμφωνα με το CNN, η Μπους πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρδιοπάθεια. Εκπρόσωπος της οικογένειας ανέφερε ότι της προσφέρονται φροντίδες στο σπίτι της. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις παθήσεις της.

Η Μπράρμαρα Μπους φέρεται να πάσχει από τη νόσο Γκρέιβς, αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί διαταραχές του θυρεοειδούς.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς ανέφερε ότι «ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία προσεύχονται για όλη την οικογένεια Μπους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ