Οδηγίες επιβίωσης για πόλεμο με τις ΗΠΑ – Οι συμβουλές Ρώσων παρουσιαστών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με την ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία να κλιμακώνεται, εκπομπή ρωσικού κρατικού καναλιού παρουσίασε αφιέρωμα για το πώς να προετοιμαστούν οι πολίτες σε περίπτωση πολέμου.

Ο παρουσιαστής του Rossiya-24 επέκρινε την υστερία για την απειλή πριν την προβολή του βίντεο. Ενός τετράλεπτου αφιερώματος για το πώς να προετοιμαστεί κανείς για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Αν κάποιοι ενέδωσαν στον πανικό και αποφάσισαν να ξοδέψουν τις οικονομίες τους σε survival kit, θα σας πούμε πώς να μην ξοδέψετε χρήματα σε κάτι που δεν χρειάζεστε» σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Έδωσε τον λόγο τότε στον παρουσιαστή Alexey Kazako που εξήγησε ότι ο βασικός κανόνας επιβίωσης σε ένα καταφύγιο είναι «λιγότερα γλυκά, περισσότερο νερό». Εξήγησε ότι οι κονσέρβες κρέατος μπορούν να αποθηκευτούν για πέντε χρόνια, το ρύζι για 8 χρόνια και τα δημητριακά για 3 χρόνια. Τα ζυμαρικά ωστόσο, όπως τόνισε, θα πρέπει να μείνουν εκτός του survival kit γιατί μπορεί να υγρανθούν και να χαλάσουν πολύ γρήγορα.


Χλευάζουν την απειλή πολέμου, αλλά προετοιμάζονται

«Θα πρέπει να αφήσετε πίσω σας όλες τις σοκολάτες, τις καραμέλες και το συμπυκνωμένο γάλα. Η γλυκόζη είναι απαράμιλλη πηγή ενέργειας αλλά τα γλυκά θα σας κάνουν να διψάτε και το νερό θα είναι ο πιο πολύτιμος πόρος για τους ενοίκους των καταφυγίων».

Ο Eduard Khalilov εξήγησε επίσης τη σημασία του να έχεις άφθονο νερό. Τόνισε ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν μόνο 3 ημέρες χωρίς νερό, αλλά μπορούν να αντέξουν μέχρι και 3 εβδομάδες χωρίς φαγητό.

Ο παρουσιαστής παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένα πιθανό σενάριο σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Φαινόταν όμως ότι δεν παίρνει στα σοβαρά την απειλή του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Αναρωτιόμαστε αν οι Ρώσοι πιστεύουν αυτές τις ανοησίες. Τους συμβουλεύουν να αρχίσουν να ψάχνουν θέσεις για ένα καταφύγιο και να αποθηκεύουν σπίρτα και αλάτι. Αλλά κρίνοντας από την έλλειψη ουρών στα σούπερ μάρκετ, δεν φαίνεται να το πιστεύουν».

Πηγή: Dailystar