"Άκυρο" από Μέρκελ για την επέμβαση στην Συρία – Δεν θα συμμετάσχει στην πολεμική επιχείρηση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα συμμετέχει στην επέμβαση στην Συρία, την οποία προετοιμάζουν ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία από κοινού, έχοντάς απέναντί τους το καθεστώς του Άσαντ και την Συρία.

Εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου δήλωσε πως «θα πρέπει να εξεταστούν πολλά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την Συρία» ωστόσο σημείωσε πως «δεν θα συμμετέχουμε στην πολεμική επιχείρηση».

Πολεμικό υπουργικό συμβούλιο της Μέι

Την ίδια ώρα Ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συγκάλεσε η Τερέζα Μέι, προκειμένου να συζητηθεί η περίπτωση επέμβασης στην Συρία μαζί με ΗΠΑ και Γαλλία. Μάλιστα η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανακάλεσε τους υπουργούς της από την πασχαλινή τους άδεια.

Ο Τραμπ προειδοποίησε την Τετάρτη (11.04.2018) τη Ρωσία για επικείμενη στρατιωτική δράση στη Συρία δηλώνοντας πως πύραυλοι «έρχονται» και καταφερόμενος εναντίον της Μόσχας επειδή υποστηρίζει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ωστόσο με νέες του δηλώσεις εμφανίστηκε αινιγματικός για το αν αυτή η επίθεση θα είναι σύντομα ή όχι.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τη Δύση να μην επιτεθεί στη Συρία, η οποία υποστηρίζεται και από το Ιράν, και λέει ότι δεν έγινε χημική επίθεση στη συριακή πόλη Ντούμα.
Έτοιμη να δώσει το «πράσινο φώς» η Μέι

Το BBC μετέδωσε πως η Μέι είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως για να συμμετάσχει η Βρετανία σε δράση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ χωρίς να ζητήσει προηγουμένως έγκριση από το κοινοβούλιο. Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε επανειλημμένα να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph, η Μέι έχει δώσει διαταγές σε βρετανικά υποβρύχια να θέσουν τη Συρία εντός του βεληνεκούς των πυραύλων τους και να είναι έτοιμα για πλήγματα κατά των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Η Μέι δεν είναι υποχρεωμένη να ζητήσει την έγκριση του κοινοβουλίου, όμως υφίσταται μια μη δεσμευτική συνταγματική σύμβαση να το πράξει έπειτα από την ψηφοφορία που έγινε το 2003 για τη συμμετοχή στην υπό τις ΗΠΑ εισβολή στο Ιράκ. Τηρήθηκε σε επόμενες στρατιωτικές αναπτύξεις στη Λιβύη και το Ιράκ.

Η Βρετανία εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από τη στρατιωτική βάση της στην Κύπρο, όμως μόνον εναντίον στόχων που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: www.newsit.gr

br