Ντόμινο σεισμών: Ενεργοποιείται το Δαχτυλίδι της Φωτιάς και έρχεται υπερ – σεισμός;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οκτώ σεισμούς έχουν καταγράψει οι ειδικοί το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ, εκφράζοντας φόβους και έντονη ανησυχία για ενεργοποίηση του «Δαχτυλιδιού της Φωτιάς».

Συγκεκριμένα, ο Εγκέλαδος ταρακούνησε Οκλαχόμα, Καλιφόρνια, Τέξας, Αλάσκα και Νεμπράσκα, με τη μεγαλύτερη σεισμική δόνηση - 4,3 Βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – να καταγράφεται στην πρώτη πολιτεία.

Και μπορεί να μην υπήρξαν αναφορές για ζημιές, ωστόσο στα social media, πολλοί χρήστες έσπευσαν να μοιραστούν την εμπειρία, αλλά και την ανησυχία τους: «Ένας ακόμη σεισμός στην Οκλαχόμα, μάς κουνάει μόλις τώρα!», έγραψε ένας, ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε: «όλοι αυτοί οι μικροί σεισμοί μπορεί να οδηγήσουν λίαν συντόμως σ΄ ένα μεγάλο καταστροφικό σεισμό».

Οι σεισμολόγοι προβληματίζονται πάντως έντονα από το γεγονός ότι Καλιφόρνια και Αλάσκα «κάθονται» πάνω στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς»: το πιο ενεργό τόξο στον κόσμο με ηφαίστεια και υποθαλάσσια ρήγματα που περιβάλλει τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού.

Εκτείνεται από τη Νέα Ζηλανδία, σε όλη την ανατολική ακτή της Ασίας, στον Καναδά και τις ΗΠΑ φθάνοντας μέχρι το νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής.

Και αν δεν πειστήκατε ακόμα, σας ενημερώνουμε ότι το «Δακτυλίδι της Φωτιάς» μπορεί να προκαλέσει πάνω από το 90% των σεισμών σε όλο τον κόσμο!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην Καλιφόρνια, πολιτεία η οποία δέχθηκε και αυτή την «επίσκεψη» του Εγκέλαδου τις τελευταίες ώρες, βρίσκεται και το περίφημο ρήγμα του «Αγίου Ανδρέα», όπου συναντώνται δύο τεράστιες τεκτονικές πλάκες.

Οι σεισμολόγοι εκφράζουν έτσι φόβους ότι το ρήγμα του «Αγίου Ανδρέα» μπορεί να προκαλέσει καταστροφικό σεισμό με ανυπολόγιστες ζημιές στη νοτιοδυτική πλευρά των ΗΠΑ. Κάτι που έχει προβλέψει πάντως ότι θα συμβεί μέσα στο 2018 και ο Νοστράδαμος…

Πηγή: http://www.newsbomb.gr