Στα άκρα. Η Μέι ξεκόβει τον Πούτιν από το φυσικό αέριο. Ταξιδιωτική οδηγία στους βρετανούς τουρίστες και όλα είναι ανοιχτά.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Διπλωματικό θρίλερ! Η Μέι κατηγορεί ανοιχτά την Ρωσία πως βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στην Αγγλία. Διώχνει ρώσους διπλωμάτες και κόβει... μαχαίρι κάθε διπλωματική επαφή των δύο χωρών!

Η Αγγλία δεν μένει όμως μόνο στο διπλωματικό πεδίο. Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε σήμερα τους Βρετανούς πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τη Ρωσία για τον κίνδυνο «εχθρικών αντιδράσεων» απέναντί τους. Όλα αυτά μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή την υπόθεση του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.
Ταξιδιωτική οδηγία για την Ρωσία!

Το Φόρεϊν Όφις αναθεώρησε τις ταξιδιωτικές οδηγίες του για τη Ρωσία. Και κάλεσε όσους ταξιδεύουν στα… μέρη του Πούτιν να αποφεύγουν τα πολιτικά σχόλια.

«Λόγω των πολιτικών εντάσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας την πιθανότητα έκφρασης αντιβρετανικών αισθημάτων ή παρενόχλησης σε αυτήν την περίοδο«. Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο στην ανακοίνωσή που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

«Σας συμβουλεύουμε να παραμείνετε σε εγρήγορση. Να αποφεύγετε τυχόν διαμαρτυρίες ή διαδηλώσεις. Να αποφεύγετε να σχολιάζετε δημοσίως τις πολιτικές εξελίξεις» συνεχίζει το κείμενο αυτό.

Η αστυνομία στην Αγγλία εκτιμά ότι 10.000-20.000 Βρετανοί φίλαθλοι θα ταξιδέψουν στη Ρωσία το καλοκαίρι για το Μουντιάλ. Εκεί όπου να υπενθυμίσουμε δεν θα παραστεί κανείς υπουργός και κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας! Ένα ακόμη… χτύπημα της Μέι στον Πούτιν.
Τι απαντά η Ρωσία στην Αγγλία για τα αποθέματα χημικών όπλων

Η Ρωσία, από την πλευρά της, αναφέρει πως έχει καταστρέψει πλήρως τα αποθέματα χημικών όπλων που διέθετε. Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ.

«Έχουμε καταστρέψει ανεξαιρέτως όλα τα χημικά όπλα που υπήρχαν και είχαν δημιουργηθεί στην Σοβιετική Ένωση. Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν επισήμως, παρουσία του ρώσου προέδρου σε απευθείας σύνδεση, καταστράφηκε το τελευταίο βλήμα χημικού όπλου. Για αυτό γενικά δεν έχουμε χημικά όπλα».

Αυτή ήταν η απάντηση του ρώσου υπουργού , όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, αν η Ρωσία εξακολουθεί να έχει αποθέματα του νευροπαραλυτικού αερίου Novichok (Νοβιτσόκ).
Η Μέι «ξεκόβει» την Ρωσία από το φυσικό αέριο!

Ρωσία Αγγλία

Παράλληλα, η βρετανίδα πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα! Εκτός από την… έξωση σε διπλωμάτες, φαίνεται πως παίρνει κι άλλα μέτρα.

Η Βρετανία αναζητά άλλες χώρες για να προμηθεύεται φυσικό αέριο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει εναντίον της Ρωσίας μετά τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του σε βρετανικό έδαφος. Αυτό ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο για την ενεργειακή ασφάλειά μας. Αλλά και το ευρύτερο θέμα της ενεργειακής ασφάλειας» είπε η Μέι όταν ρωτήθηκε από βουλευτές, κατά την ομιλία της στο κοινοβούλιο.

Click4more: Βρετανία: Απελαύνονται 23 Ρώσοι διπλωμάτες – Μέι: Οι ρώσοι προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Σκριπάλ

Φέτος η Βρετανία παρέλαβε υγροποιημένο φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Συνολικά στην Ευρώπη, το ένα τρίτο του φυσικού αερίου που καταναλώνεται προέρχεται από τη Ρωσία.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε επίσης ότι έχει ενημερώσει Αμερικανούς αξιωματούχους για τη σοβαρότητα του ζητήματος. Αλλά και πως θα συνεργαστεί με «όποιον είναι στην αμερικανική κυβέρνηση» ώστε να τηρηθεί μια «σκληρή γραμμή» απέναντι στη Ρωσία. Έδωσε την απάντηση αυτή όταν ρωτήθηκε για την ανταπόκριση που έλαβε από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον που απολύθηκε την Τρίτη από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Λίγες ώρες πριν καθαιρεθεί από το αξίωμά του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε δηλώσει ότι η Ρωσία ευθύνεται πιθανότατα για τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ.

«Ο κ. Τίλερσον πράγματι έκανε ένα ηχηρό σχόλιο μετά το επεισόδιο αυτό και είμαι βέβαιη ότι θα συνεργαστούμε με τον αντικαταστάτη του για να διασφαλίσουμε ότι η Αμερική θα είναι ένας από αυτούς του συμμάχους που θα σταθούν στο πλευρό μας», κατέληξε.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr