Συνελήφθη 16χρονη Γαλλίδα που ταξίδευε για να ενταχθεί στους ισλαμιστές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνελήφθη μία 16χρονη, για την οποία υπήρχαν υποψίες ότι ταξίδευε στη Συρία για να ενταχθεί στις τάξεις των ισλαμιστών ανταρτών. 

Το νεαρό κορίτσι εντόπισε η Αστυνομία στο αεροδρόμιο της Νίκαιας της νοτιοανατολικής Γαλλίας.  


Η 16χρονη συνελήφθη λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που θα την οδηγούσε στη Συρία για να ενταχθεί και να πολεμήσει μαζί με τους τζιχαντιστές.  


Η οικογένεια του κοριτσιού δεν γνώριζε τις προθέσεις της ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και ένας 20χρονος άνδρας  ο οποίος την καθοδηγούσε για το πως θα πραγματοποιήσει το ταξίδι της.


Σύμφωνα με το Reuters, oι γαλλικές αρχές εκτιμούν πως πάνω από 800 πολίτες έχουν ταξιδέψει για να ενταχθούν στους κύκλους των εξτρεμιστών του ισλάμ.  


Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζανόβ κάλεσε τους  γονείς που έχουν αντίστοιχες υποψίες για τα παιδιά τους να επικοινωνούν με την ανοικτή τηλεφωνική γραμμή που ξεκίνησε να λειτουργεί λίγους μήνες πριν.


Οι αρχές έως τώρα έχουν λάβει πάνω από 300 κλήσεις με το 45% να αφορά υποθέσεις γυναικών και νεαρών κοριτσιών ενώ η μουσουλμανική κοινότητα της Γαλλίας θεωρείται η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αριθμεί 5 εκατομμύρια πολίτες.


Πηγή: www.lifo.gr