Έκαναν επέμβαση καρδιάς σε λάθος ασθενή


Ένα νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής παραδέχτηκε σήμερα ότι μια ασθενής που νοσηλευόταν σε αυτό, υποβλήθηκε κατά λάθος σε. . . επέμβαση καρδιάς επειδή οι γιατροί μπέρδεψαν το όνομά της με μιας άλλης γυναίκας.

«Λόγω μιας ασυνεννοησίας, χειρουργήθηκε λάθος ασθενής», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιδιωτική κλινική Mediclinic του Κίμπερλι, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα της διπλά άτυχης γυναίκας.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Beeld, η Ρίτα ντου Πλέσις, 83 ετών, ήταν εκείνη που οδηγήθηκε στη χειρουργική κλίνη για να της γίνει παροχέτευση του υγρού που είχε συσσωρευτεί στο περικάρδιο. Στην πραγματικότητα, η ηλικιωμένη δεν ήταν καρδιοπαθής: έπασχε μόνο από αναπνευστική λοίμωξη.

Ο γιατρός της έκανε λάθος το όνομα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον χειρουργό. Αντιλήφθηκε το πρόβλημα αφού είχε ξεκινήσει η επέμβαση. Ο γιατρός και το νοσοκομείο ζήτησαν συγγνώμη από τη γυναίκα και την οικογένειά της.

Η Mediclinic διευκρίνισε ότι η ντου Πλέσις «ανταποκρίθηκε καλά στην επέμβαση» και δεν πρόκειται να της χρεώσουν τη «θεραπεία» που της έκαναν.