Σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ στο Μεξικό


Δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές από την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε το πρωί (τοπική ώρα) της Τρίτης (29/7) τις ανατολικές ακτές του Μεξικού και έγινε αισθητή ως την πρωτεύουσα της χώρας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 38 χλμ. νοτιοδυτικά της Ίσλα, στην πολιτεία Βερακρούς, σε βάθος 10 χλμ., ανέφερε το μεξικανικό μετεωρολογικό και σεισμολογικό ινστιτούτο.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS, ανέφερε ωστόσο ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και ότι σημειώθηκε σε βάθος 95 χιλιομέτρων.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Πόλη του Μεξικού, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ κτίρια και παράθυρα ταρακουνήθηκαν, όπως και οι ιστοί φωτισμού των οδών.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα ανέφερε στο Twitter ότι πολίτες εγκατέλειψαν εσπευσμένα κτίρια λόγω του σεισμού, αλλά μετά από επιθεωρήσεις δεν διαπιστώθηκαν ζημιές σε αυτά.

«Τον αισθανθήκαμε, ήταν πολύ δυνατός (σεισμός).

Αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς», είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πολιτείας Βερακρούς.

Η δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Pemex γνωστοποίησε, τέλος, μέσω Twitter ότι ουδεμία από τις εγκαταστάσεις της επλήγη από τη σεισμική δόνηση.