Νέα φωτιά τώρα στην παράνομη χωματερή της Ύδρας (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έχει χαθεί το μέτρημα με τις αλεπάλληλες πυρκαγιές στο Μανδράκι της Ύδρας

Για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ύδρας θα υποστούν αναγκαστικά τις συνέπειες μιας ακόμα πυρκαγιάς στην παράνομη χωματερή του νησιού, η οποία υποτίθεται ότι έχει σταματήσει να λειτουργεί από το 2015.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη, καθώς όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική πρόοδος στο ζήτημα.

Πολλά είναι τα ερωτηματικά για της στάση της Δικαιοσύνης, η οποία παρακολουθεί άπραγη - δε γνωρίζουμε επίσημα να έχει κινηθεί ακόμα κάποια διαδικασία - ένα επαναλαμβανόμενο έγκλημα κατά του περιβάλλοντος και κατά της υγείας των κατοίκων του νησιού.

Στο νησί της Ύδρας επικρατεί μεγάλη αγανάκτηση, μιας και το κόστος στο τουριστικό προϊόν του νησιού είναι σημαντικό, το οποίο κάθε λίγους μήνες μήνες «παίζει» στα ΜΜΕ με τις εικόνες της φωτιάς να κάνουν το γύρο του Διαδικτύου.

Απαιτείται άμεση παρέμβαση της Πολιτείας καθώς η Δημοτική Αρχή Κουκουδάκη έχει αποδειχθεί ανεπαρκής στη σημαντικότερη κρίση που φαίνεται να αντιμετωπίζει το νησί τα τελευταία χρόνια.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο της φωτιάς, καθώς οι μαύροι καπνοί σκεπάζουν τον ουρανό της Ύδρας:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ