ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ: Συνεργασία – ανακούφιση για τα έκτακτα ιατρικά περιστατικά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια των κατοίκων ο Δήμος Ύδρας προέβη σε μια ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία με την εταιρία INTERAMERICAN. Στα πλαίσια του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού προβλήθηκε η πρόταση η οποία και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι κάτοικοι της Ύδρας σε περίπτωση έκτακτου ιατρικού περιστατικού θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν στο πλησιέστερο νοσηλευτήριο με ένα πλήρως εξοπλισμένο ελικόπτερο. Επίσης, η τηλεφωνική γραμμή υγείας 1010 θα είναι ανοιχτή όλο το 24ωρο για τους Δημότες δίνοντας απαραίτητες ιατρικές συμβουλές.
Την περασμένη Πέμπτη 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρίας με τους αρμοδίους του Δήμου Ύδρας προκειμένου να διευθετηθούν  οι τελευταίες  λεπτομέρειες.
Ο Δήμαρχος Ύδρας δήλωσε χαρακτηριστικά: "Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συνεργασία, η οποία θα δώσει τέλος στην αγωνία των δημοτών. Δίνουμε ένα ακόμα εφόδιο στα χέρια των γιατρών του νησιού μας, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά σε δύσκολες πολλές φορές συνθήκες, για την ασφάλεια όλων μας. Η Ύδρα είναι ίσως από τα λίγα νησιά  που είναι πολύ οργανωμένη στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και αυτό είναι ένα γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα"