Φωτιά στην Ύδρα: Τα «άκουσε» για τα καλά ο Δήμαρχος Κουκουδάκης στο Facebook του!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Μετά τη μεγάλη φωτιά στην παράνομη χωματερή της Ύδρας ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση για όσους συνέδραμαν στην κατάσβεση… χωρίς να κάνει καμία αναφορά για ευθύνες

- Δείτε τα σχόλια που έγιναν στην ανάρτησή του και αποκαλύπτουν το κλίμα που υπάρχει στο νησί 

- Τα «θα» του Δημάρχου Ύδρας που ξεχνά ότι είναι Δήμαρχος εδώ και αρκετά χρόνια

«Με τη φιέστα στα Μιαούλεια και τη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα δεν ξεχνιέται η ανεπάρκεια του Δημάρχου Ύδρας», μας ανέφερε παράγοντας του νησιού.

Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη φωτιά στην Ύδρα και συγκεκριμένα στην παράνομη χωματερή που ακόμα λειτουργεί στο νησί, το Piraeus Press φέρνει στο φως τις αντιδράσεις των διαδικτυακών φίλων του Δημάρχου Ύδρας, οι οποίες δίνουν και το στίγμα του κλίματος που επικρατεί στο νησί, η εικόνα του οποίου επλήγη σημαντικά λόγω της πυρκαγιάς εν μέσω τουριστικής περιόδου!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ 

Ο Δήμαρχος Ύδρας εξέδωσε ανακοίνωση που ευχαριστεί τη «μισή Ελλάδα» για την κατάσβεση της φωτιάς, αλλά δε λέει ούτε μια κουβέντα - όπως σχολιάζει και ένας διαδικτυακός του φίλος - για τις ενδεχόμενες ευθύνες που βαραίνουν όσους πιθανόν εκτέλεσαν ανεπαρκώς τα καθήκοντά τους ή δε δεν έλαβαν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή μιας τέτοιας πυρκαγιάς.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Χθες (20/06/2021) κατά τις απογευματινές ώρες εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων. Η κινητοποίηση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου και των υπηρεσιών του Δήμου μας υπήρξε άμεση ενώ ζητήθηκε συνδρομή τόσο από πεζοπόρο τμήμα όσο και από εναέρια μέσα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες ωστόσο στην περιοχή παραμένουν άνδρες και γυναίκες τις πυροσβεστικής υπηρεσίας για περιφρούρηση. Το γεγονός που μας προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η κλοπή της μπαταρίας από την γεννήτρια του συστήματος πυρόσβεσης στην περιοχή καθώς και η καταστροφή του σωλήνα σύνδεσης με τη δεξαμενή αποθήκευσης νερού. Τα οποία ευτυχώς αντικαταστάθηκαν άμεσα και συνέδραμαν την πυρόσβεση. Τα στοιχεία αυτά θα τεθούν στην κρίση του ανακριτικού της πυροσβεστικής που βρίσκεται ήδη στο Νησί μας.
Οφείλουμε ουσιαστικές ευχαριστίες στα στελέχη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας (Ιωάννη Γκανατσούλη, Παύλο Κόκκο, Ιωάννη Βούλγαρη, Στέφανο και Νεκτάριο Μαυρομμάτη, Χρήστο Δαλάκο, Νίκο Πλευρίτη, Ματίνα και Πόπη Δηλαβέρη, Κατερίνα Λεμπέση, Μιχάλη Χατζηκωσταντίνου και Γιώργο Σκόρρα) καθώς και στους συνδημότες μας Στράτο Μπίκο, Θωμά Πατσουράκο, Νικόλαο Κουκουδάκη και Παναγιώτη Παύλου για την ουσιαστική συνδρομή τους. Εγκάρδιο ευχαριστώ οφείλουμε στον υδραυλικό του Δήμου μας κ. Ιωάννη Βούλγαρη και στον οδηγό κ. Αθανάσιο Δασκαλάκη για την ολονύχτια συνδρομή και παρουσία τους στην περιοχή. Ευγνωμοσύνη επίσης εκφράζεται στον κ. Νικόλαο Μαραγκό για την μεταφορά των οχημάτων της πυροσβεστικής στο Νησί μας. Ευχαριστίες οφείλονται στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Μανώλη Καραμήτσο, στον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης κ. Μπελεγρή Ιωάννη και στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστασία Μαυρομμάτη για την συνδρομή τους.
Ουσιαστικές ευχαριστίες οφείλονται επίσης στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο, στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντιστράτηγο κ. Κολουκούρη Στέφανο, στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Πύραρχο κ. Αναστάσιο Παππά και στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρέθηκαν στο Νησί μας. Τέλος ευχαριστίες οφείλονται στο Λιμεναρχείο και Αστυνομικό Τμήμα Ύδρας για την παρουσία και συνδρομή τους.
Μέσα στο 2021 θα δρομολογηθεί η επίλυση του ακανθώδους και επί δεκαετίες ανεπίλυτου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Αυτό συμφέρει την Ύδρα και τους κατοίκους της!»

Είναι δε αδιανόητο το ύφος της ανακοίνωσης, καθώς όταν τη διαβάζει κανείς,  αντιλαμβάνεται ότι ο Δήμαρχος Ύδρας προχωρά μόνο σε διαπιστώσεις, λες και μιλά ένας απλός πολίτης!

Ο άνθρωπος δηλαδή που έχει την ευθύνη να λύνει τα προβλήματα, αναφέρεται σε προβληματισμούς περί κλοπών κλπ!

Ξεχωριστή θέση έχουν και οι «υποσχέσεις» του Δημάρχου Ύδρας, ο οποίος μάλλον ξεχνά πόσα χρόνια κατέχει τη θέση αυτή!

Μέσα από τέτοιες ανακοινώσεις αντιλαμβάνεται κανείς γιατί στην Ελλάδα και ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει τέτοια αναποτελεσματικότητα!

Τουλάχιστον ένα συγγνώμη προς τους Υδραίους και τους τουρίστες, θα έσωζε τα προσχήματα… 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Πάντως οι πληροφορίες μας λένε ότι επίκειται παρέμβαση Εισαγγελέα για τη φωτιά στην παράνομη χωματερή της Ύδρας, ο οποίος σίγουρα θα ανακαλύψει τα κενά και τις παραλείψεις που οδήγησαν στα γεγονότα των προηγούμενων ημερών…