ΥΔΡΑ: Συνελήφθη ο δολοφόνος του 67χρονου εστιάτορα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνελήφθη ο αρχηγός της συμμορίας των Γεωργιανών η οποία είχε διαπράξει το άγριο έγκλημα που συγκλόνισε την Ύδρα, τον περασμένο Αύγουστο.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Αυγούστου, είχε βρει φρικτό θάνατο ένας 67χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου, όταν εισέβαλαν στο σπίτι όπου κοιμόταν με τη σύζυγό του, επτά ληστές.

Οι δράστες μπήκαν από το παράθυρο του ισογείου και κατευθύνθηκαν αρχικά στο δωμάτιο που κοιμόταν η γυναίκα την οποία έδεσαν, φίμωσαν και ανάγκασαν να τους υποδείξει που έκρυβε τα χρήματα. Στη συνέχεια, πήγαν στο δωμάτιο που κοιμόταν ο άτυχος άνδρας και αφού τον ακινητοποίησαν, πήραν τα λεφτά (μια βαλίτσα με 4.000 ευρώ) και εξαφανίστηκαν.

Γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα, η γυναίκα κατάφερε να λυθεί από τα δεσμά της, πήγε στο δωμάτιο του συζύγου της και συνειδητοποίησε ότι είναι νεκρός.

Οι τρεις άνδρες, σύμφωνα με την γυναίκα μιλούσαν γλώσσα χώρας της Ανατολικής Ευρώπης, κατά πάσα πιθανότητα γεωργιανά.

Δύο από τους δράστες της ληστείας συνελήφθησαν από δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, ενώ οι άλλοι πέντε προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε δύο θαλάσσια ταξί για να διαφύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς ήδη είχε υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και του λιμενικού.

Σήμερα Τετάρτη (11/11), η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη του ηγετικού μέλους της ομάδας των Γεωργιανών που είχαν διαπράξει την ανθρωποκτονία και τη ληστεία. 

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν ένα ζευγάρι το οποίο είχε καταφέρει να διαφύγει με θαλάσσιο ταξί από το νησί, αμέσως μετά το έγκλημα και κατάφερε τελικά να εντοπίσει (πιθανά στο κέντρο της Αθήνας) και να συλλάβει τον Γεωργιανό δράστη.

Περισσότερα στοιχεία γι' αυτή την πολύκροτη υπόθεση, καθώς και για την εξάρθρωση μίας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες κλοπής αυτοκινήτων που έχουν δράσει στην Ελλάδα, θα δώσει στη μια και μισή το μεσημέρι, ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης.