Βασανιστικός ο θάνατος του Μανώλη Οικονόμου στην Ύδρα – Ο σκοτεινός ρόλος των δύο υπαλλήλων της ταβέρνας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την αρχή του τέλους για την άγρια συμμορία των Γεωργιανών με το σίδερο είναι δυνατόν να αποτελέσουν οι έρευνες για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του γνωστού εστιάτορα στην Ύδρα, Μανώλη Οικονόμου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση της άγριας δολοφονίας, έχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις στα χέρια τους για τους -ήδη προσαχθέντες- Γεωργιανούς, καθώς εξετάζουν το ενδεχόμενο οι ύποπτοι να συνεργάζονται με συμπατριώτες τους που δεν ειναι άσχετοι με την σαδιστική συμμορία που βασάνιζε τα θύματά της με πυρακτωμένο οικιακό σίδερο στα Βόρεια και τα Νότια προάστια της Αττικής, κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η νεκροψία - νεκροτομή που πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής στο πτώμα του άτυχου εστιάτορα, διαπιστώνοντας τελικά πως ο θάνατος του “ταβερνιάρη των εφοπλιστών” όπως ήταν γνωστός ο κυρ Μανώλης, οφείλεται σε δολοφονία και μάλιστα με άγριο τρόπο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο θάνατος του Μανώλη Οικονόμου προήλθε από ασφυξία, καθώς οι δράστες αφού του έβαλαν ένα πανί στο στόμα, στην συνέχεια τον φίμωσαν με μια πετσέτα με την οποία κάλυψαν και την μύτη αλλά και το στόμα του άτυχου 67χρονου.

Παράλληλα, όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, ο κυρ Μανώλης υπέστη και ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου, καθώς ήταν γνωστό πως ο γνωστός εστιάτορας αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Επίσης ο ιατροδικαστής διέγνωσε και μώλωπες από χτυπήματα με γυμνά χέρια στο πρόσωπο, το κεφάλι, το θώρακα και την κοιλιακή χώρα του Μανώλη Οικονόμου. Δηλαδή, όπως προκύπτει από το πόρισμα του ιατροδικαστή, οι κακοποιοί βασάνισαν άγρια τον άτυχο 67χρονο προκειμένου να τους αποκαλύψει πού είχε κρύψει τα 40.000 Ευρώ, τις εισπράξεις δηλαδή από την ταβέρνα “Γειτονικό” που διατηρούσε το θύμα στην θέση “Ξερή Ελιά” της Ύδρας.

Κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος

“Η πρακτική, η μεθοδολογία, αλλά και η άρτια οργάνωση των δραστών, οδηγεί τις έρευνες σε ένα βασικό συμπέρασμα. Σε τέτοιου είδους κινήσεις μάς είχαν συνηθίσει κατά το παρελθόν οι Γεωργιανοί ληστές με το σίδερο”, λέει με νόημα αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών, όχι μόνο για την δολοφονία του εστιάτορα, αλλά εν γένει για την άγρια συμμορία των Γεωργιανών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί στην Ύδρα, με την βοήθεια του κλιμακίου της Ασφάλειας Αττικής που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας στο νησί, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την παρουσία δυο εκ των επτά προσαχθέντων, στο σπίτι του 67χρονου το βράδυ της δολοφονίας, καθώς βρέθηκαν σε καίρια σημεία της μονοκατοικίας τα αποτυπώματά τους.

Επίσης στην Ασφάλεια κρατείται κι ένα ζευγάρι Γεωργιανών που εργάζονταν στην κουζίνα της ταβέρνας του κυρ Μανώλη, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως είναι οι άνθρωποι που μίλησαν στην σπείρα, για τις εισπράξεις που κάνει το κατάστημα.

Το ζευγάρι των υπαλλήλων, μαζί με τους δυο Γεωργιανούς που βρέθηκαν τα αποτυπώματά τους στην μονοκατοικία του 67χρονου κι άλλον ένα Γεωργιανό, έχουν ήδη μεταφερθεί στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και ανακρίνονται, προκειμένου να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές του άγριου εγκλήματος, αλλά και το εύρος της δραστηριότητας της συμμορίας των Γεωργιανών.

Ανθρωποκυνηγητό

Στο μεταξύ η Ασφάλεια Αττικής έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στα Νότια Προάστια της Αττικής, για τον εντοπισμό ενός ζευγαριού Γεωργιανών που κατάφερε να φύγει τελευταία στιγμή από την Ύδρα και μάλιστα την ώρα που οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν τις προσαγωγές των υπόπτων στο λιμάνι του νησιού.

Το ζευγάρι των Γεωργιανών που αναζητείται, έφυγε από την Ύδρα με θαλάσσιο Ταξί και αποβιβάστηκαν σε περιοχή της Βάρκιζας, όπως κατέθεσε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς, ο ιδιοκτήτης του σκάφους.

Μάλιστα, εκτιμάται πως το ζευγάρι των Γεωργιανών που φέρεται να παίζει ηγετικό ρόλο στην αδίστακτη συμμορία, έχει στην κατοχή του τα 40.000 Ευρώ που άρπαξαν από τον άτυχο 67χρονο, αλλά και τα κοσμήματα που πήραν από το σπίτι του.

Πηγή: Newsit

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοφανές άγριο έγκλημα στην Ύδρα