Δήμαρχος Ύδρας ο Γιώργος Κουκουδάκης και με σφραγίδα του ΣΤΕ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απερρίφθη η αίτηση αναίρεσης της παράταξης Κοτρώνη σχετικά με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών Μαΐου 2014, έναντι της παράταξης του Γιώργου Κουκουδάκη, «Για την Ύδρα».

Αυτή ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία εκδόθηκε χθες 4 Ιουνίου 2015, μετά από μακρύ χρονικό διάστημα, και αφού η εκδίκαση είχε λάβει χώρα στο ΣτΕ στις 15 Ιανουαρίου 2015.

Συγκεκριμένα, να θυμίσουμε ότι οι αιτιάσεις της παράταξης Κοτρώνη ήταν η αλλοίωση της διαδικασίας σε συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα της Ύδρας. (Ύπαρξη διαφορετικών φακέλων, χρώματος και διαστάσεων, και μη παράδοση στο Πρωτοδικείο των φακέλων των ψηφοδελτίων από τον δικαστικό αντιπρόσωπο).

Η παράταξη Κοτρώνη είχε δεχτεί εν πρώτοις απόρριψη της ένστασης που είχε καταθέσει στο Πρωτοδικείο Πειραιά, ενώ έλαβε και από το Συμβούλιο της Επικρατείας απορριπτική απόφαση.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ, 2143/15, το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής συνεχίζεται απρόσκοπτα, μετά από σχεδόν 10μηνη αναμονή δικαστικού αγώνα, τελικής απόφασης, υποθετικών σεναρίων κ.α., που φυσικά ταλαιπώρησαν και τις δυο παρατάξεις αλλά και δίχασαν τους πολίτες, ενισχύοντας δυστυχώς την πόλωση.

Μετά την απόφαση ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Για Τρίτη συνεχόμενη φορά η Ελληνική δικαιοσύνη επιβεβαίωσε την ετυμηγορία του Υδραϊκού λαού όπως αυτή εκφράστηκε με τις δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του Νησιού και της Χώρας μας, κάποιοι αποφάσισαν στηριζόμενοι σε αβάσιμους και αόριστους ισχυρισμούς να διχάσουν την Ύδρα και να την οδηγήσουν σε δικαστικές περιπέτειες.
Η συνεχής απουσία του κ. Κοτρώνη από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και από τα σοβαρά προβλήματα της Ύδρας συνιστούν απαξίωση έναντι της εμπιστοσύνης ενός μεγάλου τμήματος του Υδραϊκού λαού, που τον τίμησε με την ψήφο του. Αντιθέτως ο κ. Κοτρώνης έδωσε το «παρών» σε όλες τις ακροαματικές διαδικασίες στα εκλογοδικεία! Φαίνεται ότι το μόνο που τον ενδιέφερε το τελευταίο διάστημα ήταν να ξαναγίνει Δήμαρχος. Ζητώ την παραίτηση του κ. Κοτρώνη και τον προκαλώ να είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές για να συγκρίνουμε το έργο μας.
Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά όλους τους συμπατριώτες μας ανεξάρτητα από την προτίμησή τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, για την στήριξη που παρέχουν στο έργο της νέας δημοτικής αρχής. Άλλωστε η δημοκρατική μας παράδοση και συνείδηση επιβάλλει σε όλους μας μετά τις εκλογές να δουλεύουμε ενωμένοι για το καλό του τόπου μας.
Εγγυούμαι προσωπικά την ενότητα της κοινωνίας μας και ζητώ από όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν δίπλα μας, για να φτάσουμε την Ύδρα στη θέση που πραγματικά της αξίζει."

Διαβάστε επίσης:

Μας έβγαλε το μάτι ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης (φωτο)