ΥΔΡΑ: Αθώος ο Κώστας Αναστόπουλος για την υπόθεση Φαμελιάρη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αθωώθηκε ο π. Δήμαρχος Ύδρας, Κώστας Αναστόπουλος για την υπόθεση του κληροδοτήματος Φαμελιάρη, όπου η δημοτική αρχή του Άγγελου Κοτρώνη είχε φέρει στην δικαιοσύνη, καταγγέλοντας για παρακράτηση των εσόδων του κληροδοτήματος, τα οποία όπως υποστήριζαν, κατέληγαν σε προσωπικό λογαριασμό του κ. Αναστόπουλου.

Κατά την εκδίκαση που έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου 2014 στο Τριμελές Κακουργιοδικείο Πειραιά, με αριθμ. Πιν. 4, η απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο ήταν αθωωτική για τον κ. Αναστόπουλο. Όπως δήλωσε ο ίδιος στη "ΦτΥ" ήταν μια πανηγυρική αθώωση!
Για την ιστορία να πούμε εδώ, ότι είχε προκληθεί μεγάλος ντόρος για το θέμα αυτό, όταν στο δημοτικό συμβούλιο της 15ης Απριλίου 2011, η δημοτική αρχή του Άγγελου Κοτρώνη είχε υποστηρίξει έντονα, φέρνοντας στοιχεία στο φως, ότι τα χρήματα του κληροδοτήματος Φαμελιάρη που προορίζονταν για τους φοιτητές του νησιού μας, έσοδα από ενοικίαση επαγγελματικής στέγης στην Αθήνα, βρέθηκαν να κατατίθενται μετά από επιστολή του π. Δημάρχου Κων/νου Αναστόπουλου σε προσωπικό λογαριασμό του ιδίου.
Έκτοτε το θέμα ανέλαβε η δικαιοσύνη, η οποία εξέδωσε λίγες μέρες πριν αθωωτική απόφαση για τον κ. Αναστόπουλο. Πάντως τα χρηματικά βραβεία από τα έσοδα του κληροδοτήματος Φαμελιάρη, είχαν ενεργοποιηθεί εκ νέου και προωθηθεί από τη δημοτική αρχή Κοτρώνη στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 2013 και 2014.


Πηγή: fonitisydras