Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ριμάξει σχολεία και εκκλησίες στη Σαλαμίνα – Αναζητούνται ακόμα 4 άτομα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Σαλαμίνας εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε Ιερούς Ναούς και Σχολεία στη Σαλαμίνα.

Συνελήφθησαν προχθές, Σαββάτο 29 Μαρτίου 2014 στη Σαλαμίνα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 32 ετών, μέλη της σπείρας και αναζητούνται άλλοι τρεις ημεδαποί συνεργοί τους, δύο άνδρες ηλικίας 20 και 22 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 40 ετών. Επιπλέον αναζητούνται άλλες δύο ημεδαπές γυναίκες για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.


Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω από τον μήνα Δεκέμβριο του 2012 τουλάχιστον, είχαν συγκροτήσει σπείρα με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε Ιερούς Ναούς και Σχολεία στη Σαλαμίνα. Συγκεκριμένα από τους Ιερούς Ναούς αφαιρούσαν τάματα πιστών και χρήματα από τα παγκάρια, ενώ από τα σχολικά κτίρια αφαιρούσαν τα αλεξικέραυνα και τα καλώδια με τα οποία ήταν συνδεδεμένα.


Όπως εξακριβώθηκε, η παραπάνω σπείρα διέπραξε, σε διάφορες περιοχές της Σαλαμίνας, τριάντα τέσσερις κλοπές και ειδικότερα, είκοσι τέσσερις σε Ιερούς Ναούς και δέκα σε σχολικά κτίρια.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 25χρονου βρέθηκε ένα δισκοπότηρο, το οποίο αποδόθηκε στον εφημέριο του Ιερού Ναού από τον οποίο είχε αφαιρεθεί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.