Πρωτοφανές: Φλαμίνγκο «κόβει βόλτες» στους δρόμους της Σαλαμίνας (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


φωτορεπορτάζ: Κωνσταντίνος Σεβαστιάδης για το Salamina-Press

Βρέθηκα εχθές πριν πέσει ο ήλιος στην περιοχή Αμπελάκια Σαλαμίνας για κάποια εκδήλωση.

Ξαφνικά επάνω στην λεωφόρο στη  μέση του δρόμου βλέπω ένα ασυνήθιστο θέαμα..... ένα πουλί να περπατάει.

Πριν λίγες μέρες είχε εντοπιστεί σε παραλία του νησιού

Αμέσως βγάζω την φωτογραφική μου μηχανή και αρχίζω να το βγάζω φωτογραφίες. Εκείνο ατάραχο και ήρεμο με κοιτούσε και δεν ενοχλήθηκε καθόλου λες και το απολάμβανε.

Ήταν ένα ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ!!!

Περιττό  να πω οτι σταμάτησαν όλα τα αυτοκίνητα και δημιουργήθηκε συνωστισμός.

Η επόμενη κίνηση, που ηταν η πιο σωστή  την έκαναν κάποιες κυρίες που βρήκαν μια ζακέτα το πλησίασαν ήρεμα το τύλιξαν απαλά,  να μην τρομάξει και φρόντισαν να πάει σε καλά χέρια που θα διαβάσουμε παρα κατω.........

Συγχαρητήρια στις κυρίες για το ενδιαφέρον τους και την φροντίδα και Συγχαρητήρια στο κτηνιατρείο που το πήγαν για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να πάει στον φυσικό  του  χώρο.

ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ

(( Φοινικοπτεροι, (φλαμίνγκο) είναι μεγάλα μεταναστευτικα πουλιά που ζουν όλη την ζωή ΚΟΠΑΔΙΑΣΤΑ, σε αγελες(σμήνη).. ........      Την εποχή αυτή μεταναστευουν κυρίως προς την Αφρική και τις Αραβικές χώρες..

Το ΝΕΑΡΌ φλαμίνγκο που επισκέφθηκε το νησί μας προέρχεται πιθανότητα από κοπάδι που έφθασε να ξεκουραστεί /τραφεί στον ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΜΕΓΆΡΩΝ.

Εκεί, άγνωστο για ποιον λόγο το σμήνος διασπάστηκε και ήδη ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΦΛΑΜΊΝΓΚΟ έχουν ήδη μεταφερθεί σε καταφύγια άγριας ζωής στην ΑΤΤΙΚΗ (σύμφωνα με πληροφορίες συνεργατών μας)..

Διαβάστε επίσης:

Φλαμίνγκο στη Σαλαμίνα!