Ζεύξη Σαλαμίνας – Περάματος: Δείτε πότε ολοκληρώνεται το μεγάλο έργο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Προχωρούν οι διαδικασίες για την υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας - Περάματος

- Μέχρι το τέλος του 2025 υπολογίζεται ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί 

Το εμβληματικό αυτό έργο θα κοστίσει περίπου 450 εκατ ευρώ, έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τα 4,5 χρόνια.

Το Υπουργείο Μεταφορών στοχεύει μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει εγκατασταθεί ανάδοχος ώστε αρχές του 2022 να ξεκινήσουν οι εργασίες για να προλάβει να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί όλο το έργο μαζί με εκείνα που θα το συνοδεύουν το 2025.

Μέχρι το Πάσχα προγραμματίζεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές των τριών κατασκευαστικών οίκων που διεκδικούν την αναδοχή ώστε να προχωρήσει αμέσως και η διαδικασία της επιλογής. Τα τρία σχήματα που διεκδικούν την παραχώρηση της ζεύξης είναι η Μυτιληναίος η ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία vinci-ΑΚΤΩΡ.

Μαζί με την ζεύξη, δηλαδή την υποθαλάσσια σήραγγα που θα έχει μήκος 1.100 μέτρα συν 400 μέτρα που θα είναι οι εκατέρωθεν προσβάσεις, θα κατασκευασθεί και ένας νέος δρόμος 17.000 μέτρων, που θα διέρχεται μέσα από το στρατόπεδο του Ναυτικού Παλάσκα και θα φθάνει στη σήραγγα που θα βρίσκεται εμπρός από το κολυμβητήριο του Περάματος.

Η σήραγγα θα βγαίνει στο νησάκι του Αγίου Γεωργίου που ανήκει στο Ναύσταθμο και με κλειστό δρόμο θα καταλήγει στην είσοδο του Ναυστάθμου. Εκεί θα αρχίζει ακόμα μία υπόγεια σήραγγα μήκους 1000 περίπου μέτρων που θα καταλήγει σε ανισόπεδο κόμβο λίγο πριν την είσοδο της Κούλουρης, ο οποίος θα παρακάμπτει τα Παλούκια. Από εκεί θα ξεκινούν οι οδικές αρτηρίες προς Αιάντειο και Φανερωμένη.