Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Σαλαμίνας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Του Νίκου Σηφάκη… 

Με επιτυχία διεξήχθη στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του νησιού το διήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Σαλαμίνας, οι προσδοκίες του οποίου για το μέλλον, προοιωνίζονται για έναν ιδιαίτερης σημασίας θεσμό.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και η Αντιπεριφερειάρχης του Νησιού, Βασιλική Θεοδωροπούλου – Μπόγρη.

Κατά την ομιλία του, ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις αξιόλογες προσπάθειες του δημάρχου του νησιού Γιώργου Παναγόπουλου για την ανάπτυξη και πρόοδο του νησιού, καθώς και στη συμπαράσταση από πλευρά της κυβέρνησης για την περαίωση των στόχων του.

Η αντιπεριφερειάρχης Βασιλική Θεοδωροπούλου – Μπόγρη, επεσήμανε τις προσπάθειες που συνεχώς γίνονται για την ανάπτυξη του νησιού, οι οποίες και διαπιστώνει ότι σύντομα θα βρουν την επιτυχία τους, καθώς ο Δήμος συμπορεύεται με τους κατοίκους σε μια συνεχόμενη ενεργή δράση σε πολλούς τομείς .

Ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Παναγόπουλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι προσπάθειες και οι δραστηριότητες του Δήμου συνεχώς θα εντείνονται, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση του νησιού σε όλα τα επίπεδα.

Η συμμετοχή των πολιτών στο Φεστιβάλ ήταν εντυπωσιακή, δίνοντας το στίγμα όχι μόνο του ενδιαφέροντος αλλά και την επιβεβαίωση για το καλύτερο έναντι των στόχων του Δήμου.

Στη συνέχεια,  ο κύριος ομιλητής Γιώργος Μαυροφρύδης Αρχαιολόγος, Υπ. Διδάκτωρ Οικογεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προχώρησε σε μια ιστορική αναδρομή στην παράδοση της νομαδικής αλλά και της στατικής μελισσοκομίας του νησιού, όπως αυτή πορεύτηκε από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.

Παραλλήλως, αναφέρθηκε στους τρόπους άσκησης, τις μεθόδους της, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και τις επιρροές που άσκησε με το χρόνο σε άλλες χώρες, ανά τον τότε γνωστό κόσμο.

Επίσης, στάθηκε στη γενικότερη προσφορά του νησιού  και την αξιόλογη πορεία του στον τομέα τη μελισσοκομίας, η οποία και συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Στο εξαιρετικά επιτυχημένο φεστιβάλ, ακολούθησαν Διαγωνισμοί Σπουδαστών ΔΙΙΕΚ με θέμα τη θάλασσα, αλλά και παραδοσιακής – σπιτικής κουζίνας του νησιού, live show cooking με θέμα το χταπόδι, stage με λουκουμάδες από ντόπιο μέλι και χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Αρχαιολόγος – Φιλόλογος Γκουτζαμάνη Μαρία, ο επιχειρηματίας Νικόλαος Κουρέας και πολλοί άλλοι.