ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – Παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή


– Στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη η υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος – Σαλαμίνας 

– Παρέμβαση του νέου Υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Βρισκόμαστε 15 μέρες μετά τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου και ο Πειραιάς φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου, ύστερα από αρκετά χρόνια.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει σαφώς η υποψηφιότητα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ως υποψήφιου Βουλευτή της Β Πειραιά και η ιδιαίτερη αδυναμία που φαίνεται να έχει στις τίμιες φτωχογειτονιές του.

Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, οι οποίες εμπεριείχαν δυο αναφορές σε ισάριθμα σημαντικά έργα σε Κορυδαλλό και Δραπετσώνα, ακολούθησε η εξίσου σημαντική δήλωση του Υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για το έργο της ζεύξης Περάματος – Σαλαμίνας.

Ο κ. Καραμανλής, αναφέρθηκε ειδικά στο εν λόγω έργο κατα τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων, αναφέροντας την ιδιαίτερη σημασία του για την ευρυτερη ανάπτυξη της περιοχής, καθώς επίσης και στο γεγονός ότι θα αποτελέσει ένα πρωτοποριακό έργο για τα ελληνικά δεδομένα, μετά την υπέργεια κατασκευή της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου.

Φαίνεται λοιπόν ότι μετά από πολλές δεκαετίες «ωρίμανσης» του έργου, έχει φτάσει η ώρα για να μπουν μπροστά οι εργασίες κατασκευής του υποθαλάσσιου άξονα που θα αναβαθμίσει σημαντικά τόσο το Πέραμα, κυρίως όμως το μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού, τη Σαλαμίνα.

Διαβάστε επίσης:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: 2 από τα 5 μεγάλα έργα σε Κορυδαλλό και Δραπετσώνα!