ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τον έπιασαν την ώρα που έπνιγε τον σκύλο στη θάλασσα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην παραλία κάτω από το Δημαρχείο της Σαλαμίνας μια γυναίκα που έκανε μπάνιο είδε έναν ηλικιωμένο άνδρα να προσπαθεί να ποντίσει στο νερό μ’ ένα παλούκι ένα τσουβάλι. Η γυναίκα δεν παρατήρησε μόνο το τσουβάλι αλλά άκουσε και τα ουρλιαχτά του ζώου. Τότε έβαλε της φωνές και για καλή τύχη του σκύλου την άκουσε ο αστυνομικός και μέλος της Ζωοφιλικής Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) Δημήτρης – Λάμπρος Καπαραλιώτης ο οποίος έτρεξε να δει τι συμβαίνει καθώς διαμένει στην περιοχή.

Ο άνδρας είχε βάλει μέσα στο τσουβάλι το σκυλάκι θέλοντας να το πνίξει.

Την έκκληση της γυναίκας για βοήθεια άκουσε και η Ρούλα εθελόντρια του Ζ.Ο.Ε.Σ. και έσπευσε επί τόπου. Έτσι απεγκλώβισαν το σκυλί από το τσουβάλι το οποίο ο δράστης είχε κλείσει με σύρμα και μέσα σε αυτό είχε βάλει και πέτρες.

Επί τόπου κατέφθασε και η πρόεδρος του Ζ.Ο.Ε.Σ. Νάντια Ζόμπολα. Κλήθηκε και η Αστυνομία η οποία συνέλαβε τον δράστη και τον οδήγησέ στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού.

Το σκυλί που βρίσκεται διαρκώς στην αγκαλιά των εθελοντών για να συνέλθει από το σοκ δεν κινδυνεύει.

Πρόκειται πάντως για την πρώτη φορά που υπάνθρωπος εντοπίζεται και συλλαμβάνεται τη στιγμή που πνίγει ζώο.



Το Σεπτέμβριο θα δικαστεί ο ηλικιωμένος που συνελήφθη την ώρα που έπνιγε τον σκύλο

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά ο ηλικιωμένος άνδρας  εντοπίστηκε στην παραλία κάτω από την παραλία του Δημαρχείου Σαλαμίνας να πνίγει στην θάλασσα ένα σκυλί, το οποίο είχε κλείσει σ’ ένα τσουβάλι με πέτρες.

Ο άνδρας, αλβανικής υπηκοότητας – όπως είπε η Νάντια Ζόμπολα πρόεδρος της Ζωοφιλικής Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) στο www.zoosos.gr παράμενε ατάραχος παρά τις φραστικές επιθέσεις που δέχτηκε χθες από τους φιλόζωους που τον είδαν, τον σταμάτησαν και κάλεσαν την Αστυνομία. Μάλιστα ως δικαιολογία είπε ότι το σκυλί μύριζε και πήγε να το πλύνει στην θάλασσα! Δεν έδειξε ίχνος μετάνοιας ούτε όταν έφθασε η Αστυνομία για να τον συλλάβει. Αντιθέτως έβριζε και τους αστυνομικούς μας εξήγησαν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος – λόγω ηλικίας – και αναμένεται να δικαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Το σκυλί σύμφωνα με την κα Ζόμπολα όση ώρα έβλεπε τον δράστη έτρεμε όχι μόνο από την ταραχή αλλά και από τον φόβο του. Όμως του πέρα από το σοκ που υπέστη είναι καλά στην υγεία του.


Πηγή: zoosos.gr