ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ: Επιστολή στον Υπουργό Τουρισμού σχετικά με την ενδεχόμενη δημιουργία ΠΟΑΥ στον Πόρο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης απέστειλε την υπ’ αρ. 431/24-2-2021 επιστολή προς τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με την ενδεχόμενη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στον Πόρο.

Ο κ. Μπουτσικάκης συμμερίζεται τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας και υποστηρίζει ότι κάθε πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του Πόρου πρέπει να εξυπηρετεί πρωτίστως τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των κατοίκων του. 

Για τους λόγους αυτούς, ο βουλευτής καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργεία, Δήμο και Περιφέρεια) να συνεργαστούν για την εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης και ζητεί από τον Υπουργό Τουρισμό να εξετάσει το αίτημα του Δήμου Πόρου για σχετική γνωμοδότηση επί του θέματος και γενικότερα να αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος, του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και του αμιγώς τουριστικού χαρακτήρα του νησιού.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με την ενδεχόμενη δημιουργία  Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στον Πόρο,  ως Βουλευτής της Περιφέρειας Α’ Πειραιώς και Νήσων συμμερίζομαι τους  προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας και σας παρακαλώ να εξετάσετε το  αίτημα του Δήμου Πόρου για σχετική γνωμοδότηση επί του θέματος. 

Με την πεποίθηση ότι κάθε πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του Πόρου  πρέπει να εξυπηρετεί πρωτίστως τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των  κατοίκων του, πιστεύω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς -Υπουργεία, Δήμος και  Περιφέρεια- πρέπει να συζητήσουν από κοινού και να συνεργαστούν για την  εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης. 

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, κύριε Υπουργέ, σε θέματα  ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βιώσιμης ανάπτυξης και ποιότητας ζωής,  παρακαλείστε να αναλάβετε κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την προστασία  του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος, του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους  και του αμιγώς τουριστικού χαρακτήρα του νησιού. 

Παραμένω πάντα στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση. 

br