Καφέ νερό βγαίνει από τις βρύσες των σπιτιών στα Κύθηρα εν έτει 2023! (Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- 250 χλμ σωληνώσεων από αμίαντο στα Κύθηρα!

Τριτοκοσμικές συνθήκες επικρατούν στα Κύθηρα εν έτει 2023, ενώ η Δημοτική Αρχή Χαρχαλάκη φαίνεται ότι δεν κατάφερε να λύσει στα 10 χρόνια της θητείας της ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα  - αν όχι σοβαρότερο - που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και παραθεριστές.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Κυθήρων Γιώργο Διδυμιώτη, ο οποίος είχε αποστείλει την παρακάτω φωτογραφία σε τοπικά ΜΜΕ των Κυθήρων, στο μπουκάλι που φωτογράφισε περιέχεται νερό από το δίκτυο ύδρευσης Αγίας Πελαγίας .

Σημειώνεται ότι για το πρόβλημα στην ποιότητα του νερού της Αγίας Πελαγίας, υπάρχει διαχρονική καταγραφή, για τουλάχιστον 10 χρόνια, ενώ έπαιξε ως κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα στις δημοτικές εκλογές του 2014, τόσο για την Αγία Πελαγία όσο και για το κεφαλοχώρι του Ποταμού.

Επίσης, από το περασμένο καλοκαίρι έχει ξεκινήσει το έργο «Κατασκευή Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αγίας Πελαγίας Κυθήρων».

Το έργο ανέρχεται σε 1.519.005,33€ (χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής) και πρέπει να ολοκληρωθεί σε διάστημα 24 μηνών.

Έχει ενδιαφέρον αν το μεγάλο αυτό έργο θα καταφέρει μια μέρα να βάλει τέλος στα «βάσανα» των Δημοτών και των επιχειρηματιών της πιο τουριστικής περιοχής, αφού η ποιότητα νερού, δεν επιβαρύνει μόνο την υγεία των πολιτών, αλλά επιπλέον προκαλεί ζημιές στους οικιακούς και ξενοδοχειακούς εξοπλισμούς που κοστίζουν.

Από επίσημη ενημέρωση τησ τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κυθήρων, 250 χιλιόμετρα σωληνώσεων στο νησί είναι ακόμα από αμίαντο!

Φωτογραφία με μπουκάλι νερού στις 31 Μαΐου 2023 με τυπωμένη την φωτογραφία του αρμόδιου αντιδήμαρχου νερού Παναγιώτη Ζαντιώτη


Προβλήματα στην υδροδότηση 

Προβλήματα υδροδότησης σημειώθηκαν όλο το καλοκαίρι στα χωριά των Κυθήρων, με διακοπές νερού από μερικές ώρες μέχρι και πολλές μέρες!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Ξερονιάματα στον Κάλαμο που έμειναν δίχως νερό περίπου έναν μήνα στις αρχές του καλοκαιριού!

Αγία Πελαγία σήμερα (Βίντεο ΕΔΩ)

https://Youtube.com/watch?v=smhb1i0O8fQ

Παρά τον πακτωλό εκατομμυρίων που διαφημίζει ο απερχόμενος Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης ότι ξόδεψε για το νερό, τα προβλήματα της υδροδότησης σήμερα είναι περισσότερα απο ότι ήταν το 2014 όταν και ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου!

Από την υπεραντληση της γεώτρησης στα Σκουλαντριάνικα για να καλυφθεί η έλλειψη νερού στα χωριά, έχει "κατέβει" ο υδροφόρος ορίζοντας στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου Κυθήρων, με αποτέλεσμα να έχει ξεραθεί η ρεματιά του χωριού, να μην "τρέχει" ο καταρράκτης, να έχει στερέψει το Καμάρι, σε μερικά απο τα πλέον βασικά τουριστικά αξιοθέατα του νησιού!

Εν τω μεταξύ λόγω της κακής διαχείρισης των υδάτινων πόρων και για να καλυφθούν οι ανάγκες, έχουν ξοδευτεί χιλιάδες ευρώ των Κυθήριων για μεταφορά νερού με ιδιωτικά βυτία!

Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Χαρχαλάκη που δεν έχει καταφέρει επί μια δεκαετία να λύσει το πρόβλημα είναι σημαντικές, και όπως αναφέρουν καλά γνωρίζοντες τα των Κυθήρων, το ζήτημα της υδροδότησης θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εκλογή Δημάρχου κατά τις προσεχείς Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.