Κύθηρα: Η θάλασσα μανιασμένη και ο κόσμος κλεισμένος στα σπίτια – Ο κυκλώνας συνεχίζει την πορεία του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο μεσογειακός κυκλώνας συνεχίζει την πορεία του και στα Κύθηρα η ανησυχία είναι έντονη. Οι εικόνες δείχνουν το τοπίο στο νησί...

Ο μεσογειακός κυκλώνας φέρνει στα Κύθηρα ισχυρότατους ανέμους και βροχές που συνεχίζονται από νωρίς το πρωί. Οι κάτοικοι του νησιού αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και περιμένουν την εξέλιξη του φαινομένου, με τις αρχές να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.

Για την ώρα δεν παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα. Τα 4 χωριά που έμειναν χωρίς ρεύμα για ένα 24ωρο, δεν αντιμετωπίζουν πλέον δυσκολίες καθώς τα συνεργεία έδωσαν τη λύση. Τις επόμενες ώρες τα μεγαλύτερα προβλήματα αναμένεται να εντοπιστούν στις παραλιακές περιοχές της Πελοποννήσου, πριν ο κυκλώνας «ανέβει» προς την Αττική και την Εύβοια. Από το μεσημέρι θα χρειαστεί ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στο Λεκανοπέδιο, όπου οι άνεμοι μπορεί να φτάσουν έως και τα 10 μποφόρ.
Οι εικόνες από τα Κύθηρα

Ανάλογες εικόνες στα Κύθηρα είχαμε και χθες. Η κακοκαιρία άλλωστε πλήττει το νησί από την περασμένη Τετάρτη και συνεχίζεται…
Η κακοκαιρία στα Κύθηρα

«Με βάση υπάρχοντα πραγματικά στοιχεία, αλλά και τα προγνωστικά, το βαρομετρικό χαμηλό, ο στρόβιλος αυτός ονομαζόμενος και Ζορμπάς έχει μπει πλέον στα ελληνικά χωρικά ύδατα, βρίσκεται στα δυτικά και νότια της Πελοποννήσου και κυρίως κοντά στην ακτογραμμή», τόνισε στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Όπως είπε, αυτό έχει σαν συνέπεια βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ήδη άλλωστε τα φαινόμενα εκδηλώνονται στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο την Κρήτη και σιγά σιγά θα απλωθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και στη συνέχεια θα κινηθούν πιο ανατολικά, επηρεάζοντας τη Στερεά Ελλάδα, βεβαίως την Αττική, τις Κυκλάδες, τις Σποράδες, την Εύβοια.

Όπως λέει ο κ. Αρνιακός, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα όσον αφορά την ένταση της βροχής, την πυκνότητα των καταιγίδων και το ύψος κύματος κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και δεν αποκλείεται τις νότιες παραλίες τις Αττικής, δηλαδή Ανάβυσσο, Σούνιο, Λαύριο.

Πάντως, καθώς θα προχωράει η μέρα, ο κυκλώνας θα προχωράει προς το Μυρτώο Πέλαγος και τις Κυκλάδες. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επηρεάζουν και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν 8 με 9 τοπικά 10 μποφόρ κυρίως στα νότια πελάγη, το νότιο Ιόνιο και στη θάλασσα των Κυθήρων.