Κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ: Ερώτηση στη Bουλή για την υπέρογκη αύξηση του ΕΕΤΗΔΕ στα Κύθηρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Tην αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των κατοίκων των Κυθήρων από την υπέρογκη αύξηση του ΕΕΤΗΔΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής της ΝΔ, Α’ Πειραιώς και Νήσων , Κώστας Κατσαφάδος.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι ενώ μέχρι σήμερα ο συντελεστής προσδιορισμού για το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων στα Κύθηρα ήταν 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, όπως προκύπτει από τους τελευταίους λογαριασμούς της ΔΕΗ, έχει διπλασιαστεί αγγίζοντας τα 6 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ο κ. Κώστας Κατσαφάδος, διευκρινίζει πως δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι που έχουν ακίνητα σε απομακρυσμένα χωριά, να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται οι φορολογούμενοι πολίτες που κατοικούν σε περιοχές της Αττικής.

 

Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:


"Κύριε Υπουργέ

Εντελώς αιφνιδιαστικά οι πολίτες των Κυθήρων είδαν μία υπέρογκη αύξηση του ΕΕΤΗΔΕ, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που καλούνται να πληρώσουν.

Μέχρι σήμερα ο συντελεστής προσδιορισμού για το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων στα Κύθηρα ήταν 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τους τελευταίους λογαριασμούς της ΔΕΗ, έχει σχεδόν διπλασιαστεί αγγίζοντας τα 6 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι στη βάση δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ δεν αναγράφεται η τιμή ζώνης των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, με αποτέλεσμα ως τιμή ζώνης να εκλαμβάνεται ο μέσος όρος των τιμών του Δήμου Κυθήρων.

Όταν μάλιστα δεν υπάρχει και αυτός, τότε ο υπολογισμός γίνεται με το μέσο όρο της τιμής ζώνης σε επίπεδο νομού και όπως είναι γνωστό τα Κύθηρα ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής.

Σε αυτή την περίπτωση έχουμε το παράδοξο, απομακρυσμένα και ορεινά χωριά των Κυθήρων αλλά και οι κάτοικοί τους να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται περιοχές, ακίνητα και φορολογούμενοι πολίτες στο αστικό περιβάλλον και σε περιοχές της Αττικής.

Άμεσα θα πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και να καθοριστούν τιμές ζώνης για τα Κύθηρα που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ενώ θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για τα χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από τις υπέρογκες χρεώσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

2. Ποιος φέρει την ευθύνη για το λανθασμένο υπολογισμό των τιμών ζώνης που οδηγούν σε υπέρογκες χρεώσεις του ΕΕΤΗΔΕ, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στα Κύθηρα.

3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να αποκαταστήσει αυτή την αδικία εις βάρος των πολιτών.


O ερωτών βουλευτής

Κώστας Κατσαφάδος

Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ"