ΑΙΓΙΝΑ: Προχωρούν κανονικά τα έργα ύδρευσης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χωρίς εμπόδια προχωρούν τα έργα για την "κατασκευή του Βορείου τμήματος κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και της κεντρικής δεξαμενής της Αίγινας", τα λεγόμενα χερσαία, σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα νήσων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Στην έδρα της Περιφέρειας Αττικής  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την εξέλιξη του έργου «Κατασκευή του Βορείου τμήματος του κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και της κεντρικής δεξαμενής νήσου Αίγινας», των λεγόμενων «Χερσαίων». Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, ο Δήμαρχος Αίγινας Σάκης Σακκιώτης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δημήτρης Μούρτζης, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών Θόδωρος Καρδοματέας, οι αρμόδιοι μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας.
Στη σύσκεψη οριστικοποιήθηκαν τα εξής:
Οι ελλείψεις της μελέτης του έργου, κυρίως όσον αφορά τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, σε συνεννόηση με την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, θα αντιμετωπιστούν με υποέργο, στο οποίο θα λαμβάνεται υπόψη και η μελλοντική ενσωμάτωση της υποθαλάσσιας σύνδεσης της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ.
Στο υποέργο θα ενσωματωθούν και όσες εργασίες υπολείπονται μετά τη λύση της σύμβασης του δημοπρατημένου έργου. Τόσο το ήδη εκτελεσμένο έργο όσο και το νέο υπό δημοπράτηση, χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Π.Ε.Π. Αττικής".