Άγιος Νεκτάριος – Δάκρυα στην Αίγινα: Η λιτάνευση της Κάρας και των Τιμίων Λειψάνων του στην παραλία και στο κέντρο (φωτό)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η λιτάνευση της Ιεράς Κάρας και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, στην παραλία και στο κέντρο της Αίγινας.

Με ηλιόλουστο καιρό οι κάτοικοι και οι προσκυνητές, που ταξίδεψαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αίγινα από όλα τα μέρη της Ελλάδος κι από πολλά μέρη του κόσμου, παρακολούθησαν σήμερα το πρωί στην παραλία του νησιού και στους δρόμους του ιστορικού κέντρου, τη λιτανευτική πομπή της εικόνας, των Τιμίων Λειψάνων και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεκταρίου.

Είχε προηγηθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία, στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου, από όπου μετά το τέλος της οποίας, πραγματοποιήθηκε με αυτοκινητοπομπή η κάθοδος στην Αίγινα του κλήρου και των πιστών.

Η λιτανεία ξεκίνησε με τη φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας – ΜΟΥΣΑ, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους από τα σχολεία του νησιού.

Η λατρευτική πομπή περιελάμβανε δεήσεις στον ενοριακό ναό της “Παναγίτσας”, στο κτίριο του Δημαρχείου, καθώς και στον ενοριακό ναό του Αγίου Νικολάου.

Τη λατρευτική πομπή, υποδέχθηκαν οι πιστοί στην Μητρόπολη της Αίγινας. Η λιτανεία ολοκληρώθηκε με το λόγο του του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγινής κ. Εφραίμ, καθώς και τις τιμές που απέδωσαν οι σημαιοφόροι των σχολείων του νησιού και οι φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ.

Τα Τίμια Λείψανα, η Κάρα και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου θα τεθούν σε προσκύνημα στη Μητρόπολη της Αίγινας μέχρι την επιστροφή τους στον καθολικό ναό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στις 4:30 μ.μ.

Πηγή: Aeginaportal.gr