Συνελήφθη ο Αλβανός καταζητούμενος που έκαψε την θεία και τον ανιψιό της στην Αίγινα το 2015 – Της έκλεψε 780 χιλιάδες ευρώ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η αστυνομία της Μάλτας συνέλαβε έναν άνδρα που είναι ύποπτος ότι διέπραξε διπλό φόνο στο ελληνικό νησί της Αίγινας και έκαψε τα θύματά του. Ο 36χρονος Αλβανός, Ledjon Brakaj, συνελήφθη σήμερα βάσει εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η Ελλάδα τον περασμένο Μάρτιο. Ο Brakaj είναι ύποπτος ότι σκότωσε την ιδιοκτήτρια καταστήματος με σουβενίρ Ειρήνη Μαρμαρινού και τον ανιψιό της Λάμπρο Πρωτονοτάριο μέσα στο σπίτι της γυναίκας το 2015.

Επίσης, τους έκλεψε περίπου 780.000 ευρώ μετρητά και τιμαλφή. Σύμφωνα με το ελληνικό μέσο Anikoluli.Gr, τα θύματα ξυλοκοπήθηκαν και κάηκαν ζωντανά.

Το Νοέμβριο του 2015 η Ειρήνη Μαρμαρινού και ο ανιψιός της, Λάμπρος Πρωτονοτάριος βρήκαν φρικτό θάνατο στην Αίγινα, όταν οι ληστές που μπήκαν στο σπίτι τους, τους βασάνισαν και τους έκαψαν ζωντανούς.

Την νεκροτομή είχε κάνει ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας και το πόρισμά του είχε προκαλέσει σοκ, αφού αποκάλυπτε την πρωτοφανή αγριότητα των δολοφόνων: “Η 70χρονη γυναίκα ξυλοκοπήθηκε μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της. Οι δράστες ή ο δράστης τη χτυπούσαν επανειλημμένως στον θώρακα και στα πλευρά, ίσως και με κλωτσιές, με αποτέλεσμα να σπάσουν δύο πλευρά της. Ο 44χρονος ανιψιός της έχει δεχτεί χτυπήματα στο κεφάλι και στον θώρακα, με τα χέρια ή κάποιο όργανο. Από τα χτυπήματα που δεν ήταν θανατηφόρα, τα δύο θύματα έχασαν τις αισθήσεις τους. Οι δράστες τους έκαψαν ενώ ήταν ακόμα ζωντανοί. Αιτία θανάτου είναι η φωτιά που τους έβαλαν στα ρούχα, δηλαδή, πέθαναν από τα εγκαύματα και τη φωτιά, που εισέπνευσαν”.

Ο δικαστής Noel Bartolo διέταξε να προφυλακιστεί ο Brakaj εν αναμονή της ακρόασης την επόμενη εβδομάδα, κατά την οποία θα συζητηθούν οι διαδικασίες έκδοσης της Ελλάδας.

Είχε βρεθεί  το DNA του δράστη

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είχε αποκάλυψε στο MEGA πως η αστυνομία βρήκε το DNA του δράστη, και τα στοιχεία κάνουν λόγο για συγγενική ακολουθία του DNA, καθώς οι συγγενείς έχουν παρόμοιο DNA.

Οι αρχές έχουν ζητήσει από τις αλβανικές αρχές να βρεθούν τα άτομα που εμπλέκονται από το συγγενικό κύκλο των θυμάτων, ωστόσο στην αλβανική νομοθεσία υπάρχουν κωλύματα.

Με πληροφορίες του αλβανικού ιστότοπου argjirolajm.net