Τραγωδία στην Αίγινα: Ποιοι λένε ψέματα; Ποιος είναι ο χειριστής και ποιος ο ιδιοκτήτης του σκάφους;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα ερωτήματα για το μοιραίο δυστύχημα στην Αίγινα είναι δεκάδες, ενώ η «σιωπή» της επίσημης πολιτείας και των διωκτικών αρχών δημιουργεί περίεργους συνειρμούς και θολώνει, ακόμα περισσότερο τα νερά... 

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στην Αίγινα και στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ένα παιδί.

AdTech Ad

Δυο μέρες μετά την ανείπωτη τραγωδία είναι προφανές ότι κάποιοι λένε ψέματα προσπαθώντας προφανώς να κερδίσουν χρόνο για την υπεράσπισή τους ή προκειμένου να καλύψουν κάποιες άγνωστες πτυχές της υπόθεσης. 

Καμία επίσημη Αρχή δεν απαντά και δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό και δεν δίνει απαντήσεις στις οικογένειες των θυμάτων, στα εξής καυτά ερωτήματα:

-Ποιος οδηγούσε τελικά το μοιραίο σκάφος που εμβόλισε τη λάτζα; Ήταν πράγματι ο 77χρονος εξάδερφος του δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου ή κάποιος άλλος; Σε μια καταγγελία που ανατρέπει όλα τα έως τώρα δεδομένα προέβη ο αδελφός του κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους που έχασε τη ζωή του στο ναυτικό δυστύχημα της Αίγινας.
Ο αδελφός του αδικοχαμένου καπετάνιου δήλωσε ότι ο 77χρονος Θεμιστοκλής Λυκουρέζος  δεν ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου! 

-Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους; 

-Ποιοι και πόσοι ήταν πάνω στο ίδιο σκάφος την ώρα της μοιραίας πρόσκρουσης και γιατί δεν έχουν συλληφθεί; Ήδη, λόγω της περίεργης σιωπής που επικρατεί γύρω από την υπόθεση, έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται διάφορα σενάρια και καταγγελίες που χρήζουν σοβαρής διερεύνησης. 

-Γιατί ο φερόμενος ως οδηγός του σκάφους, έφυγε από το σημείο της πρόσκρουσης και πώς κατάφερε να μεταβεί στη στεριά; 

-Αληθεύουν οι φήμες ότι πήρε ο ίδιος τηλέφωνο το Λιμενικό προκειμένου να τον εντοπίσουν και να τον παραλάβουν; 

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Δρίτσας γιατί δεν απαντά στα παραπάνω ερωτήματα; 

Για ποιο λόγο το μόνο που βρήκε να πει σε σημερινή του συνέντευξη (18/08/2016) στον ΣΚΑΙ ήταν πως «ο οδηγός ήταν κατά τεκμήριο έμπειρος»; 

Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι ο 76χρονος φερόμενος ως δράστης «ήταν κατά τεκμήριο έμπειρος χειριστής, εδώ και αρκετές δεκαετίες είχε άδεια, είχε δικό του σκάφος, ήταν γνωστός στο νησί, είχε γνώση του χώρου δεν ήταν Αιγινήτης αλλά τακτικός επισκέπτης της Αίγινας, και είναι αδιανόητο στο στενό ανάμεσα στη Moνή και την Πέρδικα να τρέχει κανείς με ταχύτητα», χωρίς βεβαίως να δώσει κάποια πειστική απάντηση για όλα τα παραπάνω «καυτά» ερωτήματα. 

Μέσα σε όλο αυτό το θρίλερ που εξελίσσεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ξαφνική απόφαση του διακεκριμένου ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου να παραιτηθεί από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου εξαδέλφου του.

Τι ήταν αυτό που ανάγκασε τον κ. Λυκουρέζο να θυμηθεί τόσο αργοπορημένα ότι «υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του»;

Πηγή: newsbomb.gr