Ανείπωτη τραγωδία: Τέσσερις νεκροί μετά από σύγκρουση σκαφών ανοιχτά της Αίγινας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θαλάσσια τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Τρίτης (16/08/2016) στην Αίγινα.

Ταχύπλοο, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εμβόλισε τουριστικό σκάφος που είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα της Αίγινας με προορισμό το νησάκι Μονή και το οποίο μετέφερε 20-25 παραθεριστές.

AdTech Ad

324234234

Το δυστύχημα έγινε περίπου στο μέσο της διαδρομής.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μετά τη σύγκρουση των δύο σκαφών οι επιβάτες του μικρού τουριστικού σκάφους έπεσαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να χάσουν τη ζωή τους και άλλα τέσσερα να τραυματιστούν, οι τρεις εκ των οποίων σοβαρά και ο ένας ελαφρότερα.

Σώοι ανασύρθηκαν οι υπόλοιποι επιβάτες του τουριστικού.

3e333

Μεταξύ των νεκρών είναι ο χειριστής του τουριστικού σκάφους, ένα παιδάκι 2 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.

1

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Στο Κέντρο Υγείας έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες του σκάφους, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς, αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.

2

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται ότι το ταχύπλοο, που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινείτο με μεγάλη ταχύτητα κι έπεσε με δύναμη πάνω στο σκάφος, το έκοψε στη μέση και το ανέτρεψε.

33333

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία έχουν οδηγηθεί στο Λιμεναρχείο Αίγινας, αλλά δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη ποιος ήταν ο κυβερνήτης.

Στο σκάφος δεν επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος και αναζητείται για να συλληφθεί.

Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.